O patratica de ciocolata, multiple beneficii pentru sanatate

Timp estimat de citire0 minute, 51 secunde

Ciocolata este una dintre cele mai dulci placeri ale vietii si fiecare dintre noi vrea sa se rasfete cu acest deliciu, macar din cand in cand. Este un fapt acceptat ca o doza mica de ciocolata nu dauneaza organismului, insa un studiu recent arata ca are chiar si beneficii pentru sanatate.

Cercetatorii de la Universitatea din Chicago, San Diego, au demonstrat ca una-doua patratele de ciocolata neagra pe zi au un efect bun asupra organismului. Studiul arata ca, in primul rand, aceasta cantitate mica iti confera energie si te ajuta sa lucrezi mai intens la sala de fitness, datorita continutului de epicatechina, cel mai important ingredient existent in cacao. In al doilea rand, o doza mica de ciocolata are efecte pozitive asupra persoanelor cu hipertensiune, diminuand tensiunea arteriala, dupa cum precizeaza cercetatorii.
In acest caz, este esential sa ne limitam consumul la doza demonstrata ca fiind terapeutica, adica una-doua patratele pe zi si sa uitam de obiceiul de a devora cantitati mari de ciocolata, ce sunt nocive pentru organism.

Raluca Mateescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate