O ora de sport pe zi poate combate daunele statului prelungit pe scaun

Timp estimat de citire0 minute, 48 secunde

In contemporaneitate, statul prelungit pe scaun a devenit unul dintre factorii de risc cei mai importanti ai sanatatii. Sunt dovezi nenumarate care-i pun in evidenta legatura cu o lista lunga de boli: de coloana, articulare, cardiovasculare, obezitate, diabet de tip 2 si diferite tipuri de cancer.

Ei bine, un studiu international realizat pe un grup de peste un milion de oameni vine sa ne ofere o speranta in ceea ce priveste posibilitatea de contracarare a efectelor nefaste ale sedentarismului. Rezultatele cercetarii au relevat ca persoanele care stau jos circa 8 ore pe zi, dar sunt active in restul timpului, prezinta un risc semnificativ mai scazut de deces prematur decat cele care stau pe scaun mai putin, dar, in general, nu prea fac miscare. Mai mult decat atat, analizele au aratat ca, in cazul subiectilor care dedicau o ora pe zi activitatilor fizice, riscul crescut asociat statului prelungit pe scaun era, practic, neutralizat. Concluziile studiului au fost publicate in revista medicala The Lancet.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate