O ora de aromoterapie scade tensiunea arteriala

Timp estimat de citire0 minute, 46 secunde

Daca iti place ca in casa ta sa miroasa frumos si ai investit deja intr-o lampa de aromoterapie, avem vesti bune pentru tine: cercetatorii de la Universitatea Medicala Taipei din Taiwan au descoperit ca o ora de expunere la uleiuri esentiale ajuta la diminuarea stresului si a tensiunii arteriale.

Studiul a fost efectuat pe femei si barbati angajati la centrele spa din Taipei, unde traditiile chinezesti sunt mentinute in terapii. Aromoterapia, asa cum este practicata astazi, este inca prezentata ca o metoda naturala de vindecare, datorita uleiurilor esentiale extrase din plante aromatice.

La studiu au participat 100 de persoane tinere si sanatoase, ce au fost expuse timp de doua ore la aromoterapie cu ulei esential de bergamota, iar rezultatele arata ca o expunere de 15-60 de minute este benefica pentru sanatatea cardiovasculara. Totusi, aceste efecte benefice se transforma in riscuri pentru sanatate daca expunerea la aromoterapie dureaza mai mult de o ora, sustin aceiasi cercetatori.

Raluca Baciu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate