Nutritie sanatoasa

Iahnie de fasole, fasole cu ciolan, fasole cu carnati… fasole, fasole… in bucataria traditionala romaneasca este un aliment intotdeauna prezent. Pentru ca tot mai multi oameni de stiinta si tot mai multe studii evalueaza si confirma efectul sanogenetic al consumului de leguminoase, ne-am gandit sa va prezentam cateva din beneficiile…
Citricele sunt fructe extrem de valoroase din punct de vedere al sanatatii omului. Mai mult, cercetari diverse au pus in lumina noi avantaje ale consumului de citrice, in asa fel incat astazi ele apar in toate recomandarile dietetice si, evident, in curele de slabire.
Moda suplimentelor nutritive e ca moda vestimentara. In fiecare sezon apare cate-o noutate menita sa ne faca mai sanatosi, mai frumosi, mai puternici. Asadar, sa beneficiem cat mai mult de suplimente nou descoperite sau redescoperite pentru a avea o sanatate de fier! Luna aceasta, ne oprim asupra fructelor goji, adevarate…
Toamna se coc strugurii si tot toamna se pune la facut vinul. Nu inainte de a trece prin etapa de must, adica de suc de struguri putin fermentat. Este bun sau nu mustul?! Intrebarea are un singur raspuns: DA!
Hrana este esentiala vietii, iar alimentatia este critica in mentinerea unei sanatati optime. Dieta  influenteaza in mod semnificativ aparitia si evolutia acelor clase de imbolnaviri cu impactul cel mai mare asupra sanatatii publice, asa-numitele imbolnaviri netransmisibile cronice. Obezitatea, diabetul de tip II, bolile cardiovasculare, anumite forme de cancer, osteoporoza si…
Desi am considerat intotdeauna gastronomia o arta efemera, mi-a placut dintotdeauna sa gatesc. Combinatiile savante intre diferite ingrediente sau combinatiile simple, cu savoare arhaica, aduc intotdeauna satisfactii atat personale, cat si... colective, pentru ca masa, nu-i asa, o imparti cu familia, prietenii, cei apropiati. Timpul, insa, in ziua de astazi,…
Retetele culinare sanatoase ne par delicioase, insa exista ideea preconceputa ca ingredientele naturale costa foarte mult, iar sanatos pot manca doar cei cu venituri peste medie, asa ca de multe ori ne trezim tot in fata unei farfurii cu pateuri sau cartofi prajiti. A venit momentul sa descoperi cum poti…
De obicei, cuvantul „calciu” ne duce cu gandul la produse lactate. Exista insa o multime de alte alimente bogate in calciu care pot fi consumate in post, si ne referim aici la sursele de calciu de origine vegetala. Dintre acestea, la loc de cinste stau legumele si fructele oleaginoase. Afla…
Postul este o perioada din an pe care, daca o respectam, riscam sa ne privam organismul de foarte multi nutrienti. Dintre acestia, proteinele joaca un rol extrem de important in organism, fiind indispensabile cresterii, reinnoirii si refacerii tesuturilor. Alimentele de post bogate in proteine vin sa elimine intr-o anumita masura…
Fructele plantelor din familia Citridae (portocale, grapefruit, mandarine etc.) au un rol foarte important in sanatatea si dezvoltarea armonioasa a organismului si nu numai datorita vitaminelor pe care le contin. Astfel, studiile unei echipe de biologi din Scotia au dovedit ca sarurile minerale specifice citricelor faciliteaza absorbtia rapida a vitaminelor…

Video

Ofertele lunii la Catena

Politica de confidentialitate