Metabolic Balance, abordarea medicala a kilogramelor in plus

Timp estimat de citire2 minute, 57 secunde

Are la baza peste 25 de ani de cercetari stiintifice si este, la ora actuala, cel mai utilizat program pentru scaderea in greutate din Europa. Datele arata ca aproape doua milioane de europeni si-au imbunatatit deja profilul metabolic si starea de sanatate cu ajutorul lui.

Rezultat al muncii mai multor echipe de medici si oameni de stiinta din Germania, Metabolic Balance are ca scop echilibrarea metabolismului si, implicit, reglarea greutatii corporale. Programul vizeaza obtinerea unor rezultate vizibile si de durata, exclusiv prin schimbarea modului de alimentatie. Cu toate acestea nu este considerat o dieta, ci, mai degraba, un stil de viata.

Cum anume functioneaza

Metabolic Balance consta in elaborarea unui plan de nutritie personalizat, pornind de la rezultatele analizelor uzuale de sânge, istoricul starii de sanatate, dar si de preferintele alimentare. „In fapt, este un soft care tine cont de toate aceste informatii si determina exact acele alimente, combinatiile si cantitatile optime necesare fiecarui metabolism, datele fiind verificate in acelasi timp si de echipa de medici din Germania. Important de mentionat este si faptul ca implementarea programului este sustinuta si de sedintele de consiliere si monitorizare facute de un medic de-al nostru, incluse in acelasi pachet”, explica dr. Andrei Ioan Bogdan, medic primar ortopedie-traumatologie, fondator al clinicii de recuperare medicala „Centrokinetic”.

Cui se adreseaza

In primul rând, persoanelor cu supraponderalitate sau obezitate, care cauta o solutie durabila pentru a slabi intr-un mod sanatos. Acesta este recomandat, insa, si celor care sufera de boli aflate in strânsa legatura cu excesul ponderal, asa ca: diabet de tip II, hipertensiune arteriala, hipercolesterolemie, cardiopatie ischemica, afectiuni autoimune, migrene cronice, tulburari ale ciclului menstrual, disfunctii aparute in perioada pubertatii si menopauzei, sindrom al ovarului polichistic, sterilitate secundara etc. De asemenea, Metabolic Balance reprezinta o optiune excelenta si pentru cei care, indiferent de vârsta, doresc sa aiba energie si sa fie intr-o forma buna, fara infometare si alte interventii. Poate fi folosit si de copiii de peste 8 ani, cu conditia ca cel putin unul din membrii familiei sa-l urmeze.

Regulile Metabolic Balance sunt simple, usor de integrat in viata de zi cu zi si tocmai de aceea are rezultate asa de bune pe termen lung. Practic, primesti recomandari clare cu ce tipuri de alimente trebuie sa consumi si in ce cantitati, atât in perioada de slabire, cât si pentru mentinere.

Mai mult decât slabire

Pe lânga faptul ca face posibila atingerea greutatii dorite, Metabolic Balance ajuta si la echilibrarea statusului hormonal si ameliorarea starii de sanatate generale. „Datorita programului de nutritie Metabolic Balance se obtin rezultate remarcabile in obezitate, hipertensiune, diabet zaharat, dislipidemie, reumatism, oboseala cronica, alergii, tulburari de somn, ovar polichistic, infertilitate. Studiul stiintific dovedeste efecte foarte bune in ceea ce priveste imbunatatirea parametrilor din sindromul metabolic, cum ar fi nivelul lipidelor serice, transaminazelor hepatice, acidul uric, proteina C reactiva, glicemia”, precizeaza medicul.

Cât dureaza programul

Deoarece nu este o dieta in adevaratul sens al cuvântului, ci un plan de nutritie sanatos, total echilibrat si individualizat, Metabolic Balance nu are un termen de incheiere. El trebuie sa devina un mod de a fi, tocmai de aceea include instructiuni detaliate atât pentru perioada de slabire, cât si pentru perioada de mentinere.

„Conceptul de nutritie Metabolic Balance nu are contraindicatii. Fiind vorba despre o recomandare de alimentatie echilibrata, orice organism va raspunde pozitiv la aceasta schimbare. In consultatia de evaluare, putinele cazuri cum ar fi insuficientele renale grave sau bolnavii sub tratament cu neuroleptice vor putea fi indrumati spre o consiliere speciala.” – dr. Bogdan Andrei.

Natalia Talmacec

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate