Mere umplute cu branza si stafide

Timp estimat de citire0 minute, 56 secunde

Un desert delicios, sanatos, usor de preparat si cu putine calorii. Merele sunt bogate in vitamine, branza de vaci are un continut scazut de grasimi saturate, iar fibrele din stafide fac din acest desert unul ideal in orice dieta.

Ingrediente

  • 5 mere
  • 250 grame de branza de vaci
  • 100 grame stafide
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

  1. Se pune branza intr-un bol si se amesteca cu stafidele si esenta de vanilie.
  2. Separat, merele se curata de seminte si se scobesc putin in interior.
  3. Merele proaspat scobite se umplu cu branza dulce si se lasa la copt la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Beneficii

Un mar contine aproximativ 60 de calorii si este bogat in vitamina A si C. Merele sunt o sursa semnificativa de fibre, fiind ideale in orice dieta. De asemenea, merele contin si pectina, care ajuta la reducerea nivelului de colesterol. Consumul de mere reduce riscul de aparitie a bolilor respiratorii, reduce pericolul dezvoltarii bolilor de piele.

Branza de vaci este bogata in vitaminele B2, A, B12, E, sodiu, fosfor și seleniu si are un indice scazut glicemic. Datorita continutului scazut de grasimi saturate, branza ajuta la reducerea colesterolului.

Marius Vasilescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Articole recomandate

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate