Mere umplute cu branza si stafide
Un desert delicios, sanatos, usor de preparat si cu putine calorii. Merele sunt bogate in vitamine, branza de vaci are un continut scazut de grasimi saturate, iar fibrele din stafide fac din acest desert unul ideal in orice dieta.
31.08.2018
Timp estimat de citire:
0 minute, 56 secundeIngrediente
- 5 mere
- 250 grame de branza de vaci
- 100 grame stafide
- esenta de vanilie
Mod de preparare
- Se pune branza intr-un bol si se amesteca cu stafidele si esenta de vanilie.
- Separat, merele se curata de seminte si se scobesc putin in interior.
- Merele proaspat scobite se umplu cu branza dulce si se lasa la copt la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Beneficii
Un mar contine aproximativ 60 de calorii si este bogat in vitamina A si C. Merele sunt o sursa semnificativa de fibre, fiind ideale in orice dieta. De asemenea, merele contin si pectina, care ajuta la reducerea nivelului de colesterol. Consumul de mere reduce riscul de aparitie a bolilor respiratorii, reduce pericolul dezvoltarii bolilor de piele.
Branza de vaci este bogata in vitaminele B2, A, B12, E, sodiu, fosfor și seleniu si are un indice scazut glicemic. Datorita continutului scazut de grasimi saturate, branza ajuta la reducerea colesterolului.
Marius Vasilescu
Pregătește fursecuri de Crăciun acasă. Rețete simple și rapide
09.12.2024