Masterclass “Alaska SeaFood – Waves of Flavor” cu Chef Patrizia Paglieri

Timp estimat de citire2 minute, 42 secunde

Pe 13 decembrie 2016, Alaska SeaFood Marketing Institute a dat startul petrecerilor de iarna, pline de gust si savoare, in cadrul “Alaska SeaFood – Waves of Flavor” -un masterclass dedicat tuturor celor pasionati de gusturile impresionante pe care marea le aduce in bucatarie, precum si importatorilor, distribuitorilor si reprezentantilor din mediul Ho.Re.Ca.

11 feluri de mancare pe baza de peste salbatic de Alaska – de la tartar de somon salbatic cu ardei gras si avocado, millefeuille de somon salbatic cu menta, caviar si chives, la supa italieneasca, cu Pollock si somon salbatic cu flori de capere si felii de lime, pe pat de ceapa rosie caramelizata – au stat pe mesele de degustare de la Alaska SeaFood – Waves of Flavor. Vinul Californian oferit de Lerida International si muzica live au transformat o seara dedicata informarii si constietizarii cu privire la beneficiile pestelui salbatic de Alaska, intr-o adevarata petrecere.

Chef Patrizia Paglieri si Gabriela Simion, de la sananate la gust

Masterclass-ul a fost sustinut de Chef Patrizia Paglieri, care a prezentat o gama larga de preparate, modalitati de pregatire, expunere si integrare in bucataria din restaurantele romanesti pentru pestele salbatic de Alaska – de la somonul salbatic Keta si somonul roz, la Pollack de Alaska, codul negru si Sujiko, icrele somonului de Alaska. Gabriela Simion, bucatarsi blogger culinar, a fost gazda acestui eveniment organizat de Alaska SeaFood Marketing Institute.

Alaturi de nume importante din mediul HoReCa, import si distributie, ne-au bucurat cu prezenta plina de culoare, Carmen Bruma, Elena Merisoreanu, Adina Buzatu, Annes si Florentina Opris.

Ce spun specialistii despre pestele salbatic de Alaska vs. pestele de crescatorie

  • Pestele salbatic de Alaska este mai sanatos decat pestele de crescatorie pentru ca traieste in apele salbatice si nepoluate. Datorita alimentatiei naturale, nu are in compozitie antibiotice si nici hormonide crestere. Acest lucru il face potrivit pentru consum, atat in cazul copiilor cat si al femeilor insarcinate.
  • Pestele salbatic de Alaska este o sursa de proteine foarte usor de asimilat, contine vitaminele D, B6, B12 precum si Fosfor, FiersiIod. Continutul de Omega 3 si lecitina, favorizeaza o buna functionare a sistemului cardiovascular.
  • Pestele salbatic este ideal in curele de slabire. Are mai putine calorii fata de cel de crescatorie, care se intalneste mai des in comert. Cel de crescatorie este hranit cu alimente care sa faciliteze o crestere rapida, nenaturala. Astfel, daca 100 g de somon salbatic are 150 de kilocalorii, un somon de crescatorie poate ajunge la 412 kilocalorii.
  • Pestele salbatic de Alaska are un gust mult mai fin decat cel de crescatorie, si se muleaza mai usor pe orice tip de prepararate, de la salate si supe, la paste si antreuri. Acest lucru se datoreaza alimentatiei sanatoase pe care acesta o extrage din natura, spre deosebire de hrana controlata din crescatorii.

 Alaska Seafood Marketing Institute

Alaska Seafood Marketing Institute este un parteneriat public-privat intre statul american Alaska si industria fructelor de mare din Alaska. A fost conceput cu scopul de a stimula dezvoltarea economica a unei resurse naturale regenerabile. Incepand cu anul 2016, Alaska Seafood Marketing Institute isi extinde initiativele de promovare si in Romania, masterclass-ul“Alaska SeaFood – Waves of Flavor” fiind primul dintr-o serie de activitati menite sa familarizeze si sa educe publicul cu privire la beneficiilepe care pestele salbatic de Alaska le aduce atat in bucatarie cat si pentru sanatate.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu