Mananca mai putina carne rosie si procesata pentru o sanatate mai buna
Parerile sunt impartite in privinta consumului de carne rosie, insa un nou studiu pare sa incline balanta in defavoarea acestuia – in special daca este procesata. Cercetatorii de la prestigioasa universitate Cambridge arata ca diminuarea consumului de carne rosie si procesata scade incidenta afectiunilor cardiovasculare, a diabetului si a cancerului de colon.
04.10.2012
Timp estimat de citire:
0 minute, 57 secundeStudii anterioare arata ca riscul de a suferi o boala cardiovasculara, diabet de tip 2 si cancer de colon creste cu 42%, 19% si, respectiv, 18% cu fiecare 50 de grame de carne rosie si procesata mancata in fiecare zi. Acest studiu nou a fost realizat in Marea Britanie si arata ca, daca scazi consumul de carne rosie si procesata de la 91 la 53 de grame pe zi (barbati) sau de la 54 la 30 grame pe zi (femei), te vei bucura de o sanatate mai buna.
Calculele realizate de oamenii de stiinta arata ca aceasta schimbare reduce semnificativ riscul bolilor cardiovasculare, a diabetului si anumitor tipuri de cancer, procentele fiind cuprinse intre 3-12% la nivelul intregii populatii. In plus, scaderea consumului acestui tip de carne ar ajuta si mediul inconjurator, intrucat ar reduce emisiile de gaze cu echivalentul a 28 de milioane de tone de CO2, anual.
Raluca Baciu
Grupa de sânge îți poate influența riscul de a face AVC
14.10.2024
„Brandul Adora este cel mai nou membru al familiei de produse disponibile la Catena” - Alexandru Vlad, Vicepreședinte Grupul Fildas-Catena
02.10.2024