Mananca mai putina carne rosie si procesata pentru o sanatate mai buna

Timp estimat de citire0 minute, 57 secunde

Parerile sunt impartite in privinta consumului de carne rosie, insa un nou studiu pare sa incline balanta in defavoarea acestuia – in special daca este procesata. Cercetatorii de la prestigioasa universitate Cambridge arata ca diminuarea consumului de carne rosie si procesata scade incidenta afectiunilor cardiovasculare, a diabetului si a cancerului de colon.

Studii anterioare arata ca riscul de a suferi o boala cardiovasculara, diabet de tip 2 si cancer de colon creste cu 42%, 19% si, respectiv, 18% cu fiecare 50 de grame de carne rosie si procesata mancata in fiecare zi. Acest studiu nou a fost realizat in Marea Britanie si arata ca, daca scazi consumul de carne rosie si procesata de la 91 la 53 de grame pe zi (barbati) sau de la 54 la 30 grame pe zi (femei), te vei bucura de o sanatate mai buna.

Calculele realizate de oamenii de stiinta arata ca aceasta schimbare reduce semnificativ riscul bolilor cardiovasculare, a diabetului si anumitor tipuri de cancer, procentele fiind cuprinse intre 3-12% la nivelul intregii populatii. In plus, scaderea consumului acestui tip de carne ar ajuta si mediul inconjurator, intrucat ar reduce emisiile de gaze cu echivalentul a 28 de milioane de tone de CO2, anual.

Raluca Baciu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F