Lectia de gatit cu Sylvia

Timp estimat de citire2 minute, 45 secunde

Stiam ca Sylvia are talent la muzica, dar nu ne asteptam sa si stie sa gateasca atat de bine! Artista ne-a dat pe spate cu doua preparate sofiscate ca si gust, dar simplu de preparat! Iata cele doua retete pe care roscata ni le propune!

 Incearca 2 retete inedite pe care ti le propune cantareata Sylvia!

Salata de pui tras in soia

Ingrediente:

Piept de pui dezosat – 150 g

Salata iceberg  – 1 buc

Soia sos  – 30 ml

Aceto balsamico – 20 ml

Miere – 10 mg

Branza brie – 50 g

Ulei de masline – 15 ml

Miez de nuca – 30 g

Susan alb – 5 g

Sare – 3 g

Piper negru – 2 g

Puiul se taie julien si se soteaza in ulei de masline. Dupa ce a capatat o culoare frumoasa, aurie,  se adauga sosul de soia si aceto balsamico si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 2-3 minute, dupa care se adauga susanul si mierea pentru a echilibra gustul si a da fermitate sosului rezultat.

Salata iceberg se spala si se rupe in fasii mari, se asezoneaza cu sare si piper si ulei de masline extra virgin de buna calitate.

Salata se monteaza intr-o farfurie adanca, peste care se pune puiul. Se adauga si branza brie taiata cuburi si miezul de nuca care a fost in prealabil copt.

Dorada Regala cu sos mediteranean si migdale crocante cu garnitura de sparanghel sote                                                                                                            

Ingrediente:

Dorada de – 400-600 g

Migdale – 30 g

Usturoi – 10 g

Rosii – 30 g

Masline kalamata – 30 g

Patrunjel – 5-8 g

Ulei de masline – 10 ml

Suc lamaie – 5-8 ml

Sare – 3 g

Piper negru – 2 g

Sparanghel – 150 g

Dorada se fileteaza, se unge cu putin ulei de masline, se asezoneaza cu sare si piper negru. Se soteaza la plancha (partea neteda a gratarului) timp de 3-4 minute, dupa care se da la cuptor la o temperatura de 220 de grade, timp de inca 3-4 minute.

Prepararea sosului:

Se scot samburii de la masline si se taie cat mai marunt, rosiile se curata de coaja si seminte si se taie la fel de marunt, usturoiul se curata si se toaca, patrunjelul la fel. Migdalele trebuiesc prajite pentru a fi cat mai crocante.

Toate aceste ingrediente se pun intr-un bol peste care se adauga ulei de masline de calitate superioara si suc de lamaie dupa gust. Se amesteca mixul si se pune peste fileurile de peste.

Sparanghelul se blanseaza, apoi se soteaza in unt cu putin stock de legume cu sare si piper. Atentie, sparanghelul trebuie sa ramana tare, crocant! Asta-i tot! Va doresc pofta buna! 

Vanessa Stefan

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Un comentariu

Lasă un răspuns

  1. Ilayda spune:

    pai sa va spun eu cum mananca iieilanti salata:ajunge si o cutie de ton si intradevar se pune aceto balsamico dar dupa mine nu e obligatoriu daca ai probl cu stomacul ca otetul nu face bine(eu de asta nu pun) si se mai pune daca vrei mozzarella si masline si morcov taiat marunt la robot, se pune ulei de masline.salata verde se taie destul de mare