Lectia de gatit cu Andreea Raicu

Timp estimat de citire3 minute, 37 secunde

Mereu m-am intrebat: „Oare ce mananca Andreea Raicu de arata atat de bine?”. Si se pare ca nu am fost singura! Aceasta curiozitate a oamenilor a determinat-o pe frumoasa prezentatoare sa scrie cartea „Mananca si arata bine!”, o culegere de 100 de retete sanatoase, rapide si apetisante, pentru o silueta perfecta si o viata mai frumoasa!

Afla care sunt secretele siluetei Andreei Raicu si invata de la ea cateva retete culinare!

Secretele Andreei Raicu

  • nu mananc niciodata lactate cu peste sau cu fructe de mare
  • mananc portii mici
  • nu fumez
  • nu ma infometez niciodata, de aceea am mereu migdale la mine – sunt solutia perfecta!
  • mananc germeni, seminte crude si nuci
  • am inlocuit zaharul cu siropul de agave sau xylitol
  • nu beau apa in timpul mesei
  • mananc fructe intotdeauna la 2 ore dupa masa
  • nu mananc dupa 7 seara
  • mananc 3 mese pe zi si 2 gustari
  • nu consum lactate in mod regulat

Din retetele preferate ale Andreei Raicu

Spaghete cu pesto si fasole verde

Ingrediente:

PESTO

  • 1 catel de usturoi
  • sare de mare
  • piper negru proaspat macinat
  • 3 pumni mari de busuioc proaspat, tocat marunt
  • un pumn de seminte de pin, crude
  • o mana mare cu parmezan proaspat ras
  • ulei de masline
  • sucul de la o jumatate de lamaie, facultativ

PENTRU PASTE:

  • 150 g fasole verde proaspata sau congelata
  • 400 g spaghete integrale
  • parmezan ras
  • ulei de masline
  • busuioc pentru decor
  • sare
  • piper

PREPARARE

Se pune usturoiul, un varf de cutit cu sare si busuiocul intr-un mojar si se piseaza. Daca nu aveti mojar puteti folosi un blender. Se adauga semintele de pin si se piseaza din nou. Se transfera continutul intr-un castron si se adauga jumatate din cantitatea de parmezan. Se amesteca usor si se adauga ulei, doar cat sa se lege sosul si sa aiba o consistenta vascoasa. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, si se adauga restul de parmezan. Poti pune si suc de lamaie, dar nu este atat de important acest ingredient. Sosul pesto se poate pastra in frigider, intr-un borcan inchis, timp de o saptamana.

Fasolea se pune la fiert in apa cu sare, iar cand e aproape fiarta se adauga in acelasi vas si spaghetele – care se fierb conform instructiunilor de pe pachet. Daca vrei sa fie al dente, se fierb cu 2 minute mai putin decat timpul indicat pe ambalaj.

Cand spaghetele si fasolea sunt fierte, se strecoara si se amesteca cu sosul pesto. Parmezanul se adauga doar in momentul servirii, garnisind si cu frunze de busuioc.

Sfecla coapta cu branza de capra

INGREDIENTE:

  • 400 g sfecla rosie proaspata
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingura cu otet balsamic
  • 100 g branza de capra
  • 30 g seminte de dovleac crude
  • Sare
  • piper negru proaspat macinat

PREPARARE:

Se incalzeste cuptorul la 200C. Sfecla se curata de coaja, de preferat cu manusi chirurgicale pentru a evita patarea mainilor. Se taie rondele de grosimea de aproximativ 1 centimetru.

Se pune intr-o tava, se condimenteaza cu sare si piper si se stropeste cu ulei de masline. Se pune la cuptor pentru 30-40 de minute sau pana cand devine moale.

Cand este gta se pune pe farfurii, se stropeste cu putin otet balsamic lu se serveste impreuna cu branza de capra si cu semintele de dovleac.

Supa rece de castraveti

INGREDIENTE:

  • 400 g de castraveti
  • 1 catel de usturoi (optional)
  • 250 g de iaurt natural, cu continut scazut in grasimi
  • 40 ml de vin alb, sec
  • o mana de menta verde
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • sare
  • piper
  • marar

PREPARARE:

Se curata si se taie castravetii cubulete. Se pun intr-un blender castravetii impreuna cu un catel de usuroi, iaurtul, laptele, vinul alb si menta. Se mizeaza pana se obtine o pasta fina.

Se potriveste cu sare si piper, apoi se adauga uleiul de masline, zeama de lamaie si mararul dupa care se mixeaza din nou.

Supa se serveste bine racita, ornata cu marar proaspat si cateva frunze de menta. Poti folosi iaurt raw, care este foarte bun si extrem de usor de pregatit.

Iaurt raw: doua cani de migdale se lasa peste noapte, in apa rece, sa se inmoaie foarte bine. A doua zi se mixeaza migdalele intr-un blender impreuna cu 300 ml de apa. Se strecoara printr-un tifon. Se lasa borcanul la caldura 12 ore. Dupa acest timp, se culege cu o lingura iaurtul format si se transfera in alt recipient curat si uscat. Se pastreaza la frigider.

Vanessa Stefan

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu