In lupta cu kilogramele, mersul pe bicicleta e mai eficient decat mersul pe jos

Timp estimat de citire1 minut, 10 secunde

Pentru a pierde in greutate, nimic nu functioneaza mai bine decat asocierea unui regim alimentar hipocaloric, dar echilibrat, unui program de exercitii fizice. Ei bine, legat de acest ultim aspect, o echipa de cercetatori britanici vin cu o precizare pretioasa.

Oamenii de stiinta de la London School of Hygiene and Tropical Medicine au stabilit ca mersul pe bicicleta are un impact pozitiv mai mare asupra siluetei, prin comparatie cu mersul pe jos. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au analizat eventualele legaturi intre diferitele mijloace de transport si riscul de obezitate, in cadrul unui amplu studiu realizat pe un esantion format din 150.000 de femei si barbati, cu varste cuprinse intre 40 si 60 de ani.

Deplasarile cu masina, asociate unui IMC mai mare

Rezultatele au relevat ca persoanele care se deplasau cu mijloacele de transport in comun sau cu masina personala prezentau un indice de masa corporala (IMC) mai mare decat participantii la studiu care optau pentru mersul pe jos sau pe bicicleta. Din aceasta din urma categorie au facut parte 24% dintre femei si 23% dintre barbatii implicati in cercetare. Surprinzator este ca dupa ce au analizat cu atentie datele, specialistii au constatat ca, spre deosebire de cei care preferau mersul pe jos, subiectii care se deplasau cu bicicleta se confruntau cu mai putine dificultati in a-si mentine greutatea ideala si slabeau mult mai usor.

Studiul a fost publicat in revista medical „The Lancet”.

Natalia Talmacec

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

  1. r**a**a spune:

    Interesant, Asta este un subiect care intereseaza din ce in ce mai multa lume. Acolo unde insa problemele sunt mari de tot, nu mai merge cu mesul e jos sau bicicleta, sau dieta cu varza sau Dukan. Doctorul Copaescu are un site de bariatrie pe care explica tot ce poate fi de interes despre metodele radicale si rapide de slabit, pentru cei carora le este afectata sanatatea, nu doar aspectul estetic, din cauza kg in plus.

Politica de confidentialitate