Iaurtul, aliment-medicament pentru hipertensivi

Timp estimat de citire1 minut, 2 secunde

Veste excelentă pentru persoanele care prezintă valori crescute ale tensiunii arteriale. Un grup de cercetători de la Universitatea din Boston, SUA, a descoperit că, în cazul hipertensiunii, consumul regulat de iaurt contribuie la reducerea riscului de evenimente cardio și cerebrovasculare.

Oamenii de știință au studiat obiceiurile alimentare a peste 70 de mii de adulți diagnosticați cu hipertensiune, cu vârste cuprinse între 30 și 75 de ani. După ce au ajustat datele în funcție de alți factori de risc, medicamente și diverse variabile nutriționale, autorii studiului au observat că prezența constantă a iaurtului în meniu prezintă o asociere invers proporțională cu riscul de atac de cord și accident vascular cerebral. Mai exact, prin comparație cu subiecții care consumau mai puțin de un iaurt pe lună, cei care mâncau cel puțin două porții de iaurt pe săptămână prezentau o scădere semnificativă a acestui risc: de circa 17% în rândul femeilor și 21% în cel al bărbaților. Ba mai mult, reducere era și mai importantă, dacă aportul de iaurt venea în cadrul unei diete sănătoase, bogate în legume și cereale integrale, carne de pește și/sau de pasări de curte.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate