Gustari si delicii rafinate pentru zilele de vara

Timp estimat de citire2 minute, 51 secunde

E vara. E toropeala. Ti-e foame, dar fripturile, tocanitele sau ciorbele fierbinti nu iti fac cu ochiul. E vremea pentru ceva gustos, light si hranitor, care sa iti alinte papilele gustative si sa iti potoleasca foamea! Slab sau Gras iti propune retete de gustari savuroase, numai bune de mancat in zilele fierbinte. Delectare culinara placuta!

Pasta de masline

Ingrediente:
100 g masline fara samburi
1 file ansoa in ulei
2 rosii uscate in ulei
1 catel usturoi
3 fire de patrunjel
4 linguri cu ulei de ma sline

Mod de preparare:
Este extraordinar de simplu sa pregatesti acest delicios preparat! Iei toate ingredientele, le pui intr-un blender si le pasezi foarte bine pana obtii o pasta cremoasa! Poti sa servesti pasta de masline ca atare, pe felii de paine prajita, sau in combinatie cu branzica telemea sau feta.

Salata de telina cu smantana

Ingrediente:                                                                                                                                                                                                                                                                                                      1 telina
2 mere
250 g smantana light
lamaie
sare, piper

Mod de preparare:
Curata telina apoi da-o prin razatoarea mare. Picura peste fasiile fine zeama de lamaie, apoi condimenteaza-le cu sare si piper. Lasa telina sa se inmoaie pret de 3 ore, dupa care adauga smantana si merele pe care le-ai ras in prealabil. Incorporeaza-le bine, apoi serveste salata cu crutoane.

Bruschete cu rosii si parmezan

Ingrediente:
4 felii de paine
1 rosie
1 catel de usturoi
ulei de masline
parmezan sau cascaval ras
patrunjel, busuioc
piper

Mod de preparare:
Stropeste feliile de paine cu ulei de masline, apoi lasa-le sa se rumeneasca la cuptor. Intr-un bol, amesteca rosia taiata cubulete, patrunjelul si busuiocul si confera-le aroma cu putin piper proaspat macinat. Alinta feliile de paine crocante cu usturoi, presara fasii de parmezan sau cascaval, apoi pune o lingurita de rosii aromate. Mai da-le la cuptor circa 4 minute, iar apoi savureaza-le in tihna!

Diana Sorescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu