Extractul de ulei masline poate preveni obezitatea si diabetul

Timp estimat de citire0 minute, 31 secunde

Un extract din uleiul extravirgin de masline pare a stimula functia mitocondriilor in celule si a preveni diabetul si obezitatea, afirma rezultatele unui nou studiu publicat in Journal of Nutritional Biochemistry.

In cadrul studiului au fost analizate efectele hidroxitirosolului, substanta care stimuleaza activitatea mitocondriilor (centralele energetice ale celulelor) in celulele grase. Pentru ca disfunctia mitocondriala este strans legata de diabet si obezitate, aceste rezultate arata ca folosirea in alimentatie a uleiului de masline si suplimentelor pe baza de hidroxitirosol poate preveni instalarea celor doua boli. Uleiul de masline este principala sursa de grasimi sanatoase din dieta mediteraneeana si se pare ca eficienta lui se datoreaza hidroxitirosolului.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate