Exercitiile aerobice previn degradarea cerebrala

Timp estimat de citire0 minute, 42 secunde

Mersul pe jos in ritm alert, ciclismul, joggingul si alte sporturi aerobice reduc gradul de deteriorare cerebrala asociata proceselor imbatranirii.

Potrivit unui recent studiu girat de Institutul National pentru Medicina Complementara din Australia (NICM), acest tip de activitate fizica poate imbunatati in mod semnificativ activitatea regiunii stangi a hipocampului, o zona cerebrala responsabila de fixarea informatiei in memoria de scurta durata si apoi in memoria de lunga durata. „In timpul activitatii fizice este produsa o substanta numita factor neurotrofic derivat din creier (BDNF), ce poate contribui la prevenirea declinului asociat inaintarii in varsta prin incetinirea scaderii volumului creierului”, au explicat cercetatorii. De regula, volumul creierului descreste cu aproximativ 5% la fiecare deceniu, incepand de la 40 de ani. Bazandu-se pe rezultatele studiului, oamenii de stiinta recomanda efectuarea cu regularitate a exercitiilor fizice ca parte a unui program de intretinere a sanatatii creierului pe termen lung.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate