Excesul ponderal, de vina pentru 40% dintre cazurile de cancer in SUA

Timp estimat de citire1 minut, 6 secunde

Aproximativ 630.000 de cazuri de cancer, ceea ce inseamna circa 40% dintre toate cazurile oncologice diagnosticate in 2014 in Statele Unite, sunt puse pe seama greutatii in exces, conform celui mai recent raport al autoritatilor americane din domeniul sanatatii.

Datele arata ca, desi numarul total al cazurilor noi de cancer este in scadere din anii ’90, incidenta tumorilor asociate excesului ponderal se afla in continua crestere. De fapt, singurul tip de cancer asociat excesului de greutate, care a inregistrat o scadere intre 2005 si 2014 (-23%), este cel colorectal. Asta in buna parte datorita imbunatatirii metodelor de depistare. Pe de alta parte, toate celelalte tipuri de cancere din aceasta categorie au crescut cu 7% in aceeasi perioada. Important de mentionat este si faptul ca in jur de doua treimi din cele 630.000 de tipuri de cancer asociate problemelor de greutate amintite au fost detectate la persoane avand varsta cuprinsa intre 50 si 74 de ani. De asemenea, raportul a mai scos la iveala faptul ca femeile sunt mai vulnerabile in fata acestui fenomen. In total, peste 55% dintre cazurile de cancer diagnosticate in randul lor au fost asociate excesului de greutate. In cazul barbatilor ponderea acestor cazuri a fost de numai 24%. Potrivit Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (CDC), 32,8% dintre locuitorii din SUA sunt supraponderali (cu un indice de masa corporala, IMC, situat intre 25 si 29,9), iar 37,9% sunt obezi (IMC peste 30).

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate