Durerile de spate se vindeca prin masaj

Timp estimat de citire:0 minute, 45 secunde

Pentru durerile lombare si de spate exista o serie de tratamente, cum sunt medicamentele, gimnastica de recuperare si masajul. Dintre acestea, masajul pare sa aiba cele mai bune rezultate, arata un nou studiu.

Cercetatorii din Seattle au demonstrat, cu ajutorul celor 401 de barbati si femei de varsta medie care au participat la studiu, ca durerile lombare sunt ameliorate pe termen lung prin masaj de relaxare, acesta avand rezultate mai bune decat antiinflamatoarele, analgezicele si terapia fizica.

Tratamentul unui grup de pacienti participanti la studiu a inclus sedinte saptamanale de masaj relaxant, timp de o ora, iar tratamentele celorlalte grupuri au fost cele clasice, medicamentoase. Dupa 10 saptamani, doar 1 din 25 de pacienti ce au primit tratament clasic s-au simtit mai bine, in timp ce o treime din grupul de pacienti care s-au bucurat de beneficiile masajului de relaxare au sustinut ca durerile lombare nu mai sunt atat de pregnante sau au disparut intru totul.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate