Dovleac la cuptor

Timp estimat de citire0 minute, 53 secunde

Parcă niciun desert nu are farmec toamna cum are dovleacul copt în cuptor. Pentru rețeta de astăzi avem nevoie de dovleac pentru copt, unt, zahăr vanilat, zahăr burbon, zahăr cu scorțișoară, zahăr brun și scorțișoară pudra. Pentru contrast folosim puțină boia iute, piper și esențe de rom și de vanilie. Modul de preparare este foarte simplu. Se curăță dovleacul și se taie cubulețe de mărimi potrivite.

Cubulețele se pun într-un bol pentru a fi presărate cu zahăr, scorțișoară, piper și boia. Se amestecă bine și se stropesc cu esență de rom. Compoziția este apoi transferată într-o tavă ceramică, peste care este turnat untul topit, în care am adăugat zahărul cu scorțișoară, burbon și vanilie.

Tava se acoperă cu o folie de aluminiu și se bagă la cuptorul preîncălzit, timp de 60 de minute la o temperatură de 200 de grade. Dovleacul se poate servi simplu sau alături de o cupă de înghețată.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate