Doar 50% dintre români consideră că au un stil de viață sănătos

Timp estimat de citire1 minut, 11 secunde

Jumătate din populația țării noastre este de părere că respectă principiile unui stil de viaţă sănătos, relevă un sondaj online la care au participat 3.075 de respondenţi, desfăşurat în cadrul unei campanii naţionale de informare privind asigurările de sănătate.

Doar 12% dintre participanții la sondaj au declarat că includ zilnic în program activităţi sportive (mers la sală, jogging, ciclism, înot etc.), 10% – fac acest lucru mai puţin de o dată pe săptămână, 8% – de 1-2 ori pe săptămână, în timp ce 61% nu se implică deloc în astfel de activităţi. Şi în ceea ce privește mersul pe jos lucrurile nu stau foarte diferit: 37% dintre respondenți au afirmat că parcurg între 1 şi 3 kilometri pe zi (1000 – 4000 de paşi), 29% – mai puţin de 1 kilometru în fiecare zi (sub 1000 de paşi), iar 18% – între 3 și 5 kilometri (4.000 – 7.000 de paşi). Sondajul a mai constatat că 1 din 4 români (24%) nu includ fructe în dieta zilnică, iar 1 din 2 români (49%) nu consumă zilnic legume crude. De asemenea, rezultatele au mai arătat că 89% dintre respondenți nu ţin evidenţa caloriilor pe care le consumă zilnic. Pe de altă parte, dintre cei care fac acest lucru, 58% vor să ştie câte calorii consumă, deoarece vor să slăbească, 10% – pentru că vor să-şi crească masa musculară, iar 6% pentru că vor să crească în greutate.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate