Despre sport si stil de viata sanatos cu arbitrul Alexandru Deaconu

Timp estimat de citire2 minute, 31 secunde

Sa fii arbitru nu este atat de simplu precum pare. Pe langa faptul ca aceasta meserie necesita o atentie distributiva, impartialitatea trebuie sa reprezinte punctul tau forte. Chiar si in conditiile astea, sigur nu vei reusi sa multumesti pe toata lumea. Vor fi intotdeauna voci care te vor acuza ca nu ai vazut ce trebuie, cum trebuie. Alexandru Deaconu este un arbitru roman apreciat atat la noi, cat si peste hotare. A arbitrat numeroase derby-uri interne, dar si internationale, are 41 de ani si a fost decorat de presedintele Traian Basescu cu “Ordinul Meritul Sportiv” pentru merite in combaterea violentei in sport.Slab sau Gras: Cum te mentii in forma?
Alexandru Deaconu: Cu foarte multa munca. Imi lipsesc antrenamentele de cand am preluat pozitia de presedinte al Comisiei Centrale de Arbitri am devenit mai sedentar. Acum incerc sa imi fac un program regulat – sa ajung de cel putin trei ori pe saptamana la sala.

Slab sau Gras: Cum stai cu alimentatia? Esti atent la ceea ce consumi?
Alexandru Deaconu: In general sunt atent la ce consum. Acasa imi este mult mai usor, avand in vedere faptul ca sotia gateste cat mai natural pentru cei doi copii. Cand sunt in oras si sunt presat de timp mananc uneori si fara sa mai fiu foarte atent.

Slab sau Gras: Stim ca inainte de a deveni arbitru ai fost fotbalist. Iti placea mai mult sa joci fotbal sau sa arbitrezi?
Alexandru Deaconu: Daca ma raportez la prezent imi place mai mult sa arbitrez (este mai usor), dar daca ne raportam la perioada de inceput preferam sa joc fotbal.

Slab sau Gras: Crezi ca sunt limite de varsta pentru cei care fac sport? Cand ar trebui sa se apuce si cand sa se lase?
Alexandru Deaconu: Miscarea este recomandata la orice varsta, exista programe de sport pentru toate varstele, chiar pentru bebelusi, piscine dedicate micutilor etc. Important e sa iti doresti sa faci miscare. In special copiii trebuie indrumati de mici catre activitati sportive, mai ales in aer liber!

Slab sau Gras: Ce parere ai despre materia “sport” din sistemul de invatamant?
Alexandru Deaconu: Cred ca este o materie neglijata. Imi aduc aminte de orele de sport din scoala cand se acorda o mai mare atentie activitatilor sportive (atletism, baschet, handbal, fotbal, diverse competitii etc.). Si imi aduc aminte de sortul negru si de tricoul alb obligatorii la orele de sport… De faptul ca veneau foarte multi antrenori din diverse discipline si selectau elevii pentru activitati sportive organizate in cadrul cluburilor sportive.

Slab sau Gras: Stii sa gatesti?
Alexandru Deaconu: Nu sunt foarte priceput, dar, ca toti barbatii, mai am incercari culinare – paste (cu sos cumparat), celebrul gratar sau sandviciul de dimineata pentru copil.

Slab sau Gras: Ce nu-ti lipseste niciodata din frigider?
Alexandru Deaconu: Parmezanul! In general produsele lactate.

Slab sau Gras: Un sfat pentru cititorii revistei noastre?
Alexandru Deaconu: Sa incerce sa mentina atat cat pot echilibrul in viata. lor si sa faca cat mai mult sport la orice varsta!

Interviu: Vali Morarescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate