Curcan cu orez și migdale

Timp estimat de citire1 minut, 29 secunde

Carnea de curcan este considerată a fi una dintre cele mai sănătoase, fiind săracă în grăsimi și având puține calorii. Această rețetă te va ajuta să îți menții stilul de viață sănătos și îți va oferi energia de care ai nevoie după pauza de masă.

Ingrediente

  • 150 grame piept de curcan
  • 125 grame orez (integral)
  • 75 grame migdale
  • 100 grame porumb (cutie)
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de măsline 

Mod de preparare 

Se condimentează pieptul de curcan și se pune la grătar.

Se iau orezul și porumbul, se pun într-un vas și se lasa la fiert. În acest timp, migdalele se rumenesc și se pun la rumenit într-o tigaie.

La final se amestecă orezul și porumbul cu migdalele și se servesc alături de pieptul de curcan.

Beneficii

Carnea de curcan este sănătoasă, are puține calorii și este săracă în grăsimi. Este bogată în vitamina B3, vitamina B6 și vitamina B12, fier, zinc, fosfor. 100 grame de carne de curcan sunt echivalentul a 150 calorii și 30 grame de poteine. Consumul de carne de curcan ajută organismul la întărirea sistemului imunitar și reduce nivelul de colesterol “rău”.

Pentru un aport de energie sănătoasă, orezul este indicat de cele mai bune ori. Pe lângă asta, orezul ajută la o bună funcționare a creierului.Este bogat în vitamine (B, D), calciu, fibre, fier, ceea ce îl transformă într-un aliment nutritiv pe care e musai să-l incluzi în dietă. Fibrele din orez creează senzația de sațietate, ceea ce înseamnă că mănânci mai puțin, te saturi și ai și energie.

Migdalele au un conținut ridicat de fibre si de proteine, sunt o sursa importanta de fier și au puține calorii.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate