Curatarea colonului nu aduce beneficii pentru sanatate

Timp estimat de citire0 minute, 39 secunde

Cercetatorii de la Universitatea din Georgetown au analizat care sunt beneficiile pe care le aduc procedurile de curatare a colonului si au descoperit ca, de fapt, ele pot fi chiar daunatoare pentru organismul tau.

Noul studiu arata ca pastilele, suplimentele sau procedurile de curatare a colonului, precum colonhidroterapia, realizate in spa-uri sau centre medicale promit sa ajute organismul, insa in realitate pot dauna. Printre efectele secundare notate de cercetatori in Jurnalul de Medicina de Familie se numara crampele, balonarea, starea de voma si afectiuni ale rinichilor.

Dr. Ranit Mishori, unul dintre autorii acestui studiu, sustine ca majoritatea asa-zisilor specialisti care promoveaza colonhidroterapia nu au, de fapt, nicio pregatire medicala, singura lor diploma fiind cea de promovare a examenului de bacalaureat, ce nu le confera dreptul de practica medicala.

Raluca Mateescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate