Cum te ajută lămâia să pierzi kilogramele în plus

Timp estimat de citire3 minute, 34 secunde

Recomandarea de a bea apă plată cu lămâie ca să slăbești a ajuns proverbială, însă adevărul este că, fără o serie de alte modificări aduse alimentației și stilului de viață, poți bea în neștire apă plată cu lămâie, pentru că efectele semnificative vor întârzia să apară.

Internetul abundă în rețete drastice bazate pe consumul de lămâie, însă acestea sunt extrem de periculoase pentru organism. Pe de o parte, pentru că orice dietă restrictivă implică efectul de bumerang (slăbești mult, dar pe urmă te îngrași și mai mult) și aduce dezechilibre puternice în corp.  Pe de altă parte, pentru că un consum ridicat de lămâie poate agrava gastrita, ulcerul gastric (lămâia fiind un aliment acid), precum și problemele renale sau biliare. Pentru persoanele cu astfel de probleme de sănătate, dietele cu lămâie sunt total interzise.

Dacă te hotărăști să consumi apă cu lămâie pe o perioadă lungă de timp, folosește paiul, pentru a-ți proteja dinții. Lămâia, fiind acidă, poate afecta puternic smalțul acestora. 

Dieta cu șapte lămâi

O soluție relativ ușoară de a slăbi cu ajutorul lămâilor este dieta de 16 zile, în care consumul de lămâie este de 1 în prima zi, a doua în a doua zi și tot așa până la 7. Urmează o pauză de 2 zile, iar apoi consumul este descrescător, până se revine la o lămâie pe zi.

Cantitatea de suc de lămâie aferentă fiecărei zile se consumă cu apă, cu ceai și în salate sau dressinguri. Prima porție se servește dimineața, cu o jumătate de oră înainte de masă, când, la o cană călduță de apă sau ceai se adaugă patru linguri de suc de lămâie.

Pe timpul dietei, este important să respecți regulile generale, sănătoase, pentru perioadele de dietă și nu numai:

  • Consumă zilnic fructe și legume (două porții de fructe și trei de legume), alimente cu fibre și cele cu indice glicemic mic (cereale integrale, orez, carne albă în detrimentul celei roșii).
  • Redu cantitatea de zahăr și, mai ales, evită dulciurile din comerț.
  • Renunță la alimentele procesate și, chiar dacă te mai abați uneori de la această regulă, fă un efort și nu te atinge de mâncarea de tip fast-food și de produsele de patiserie. Indiferent câtă apă cu lămâie ai bea, dacă nu respecți această regulă, nu vei reuși să slăbești.
  • Mănâncă de cinci ori pe zi și, ideal, la aceleași ore. Între mese, renunță la gustări și bea în schimb apă, cel puțin doi litri pe zi.
  • sport: sală, mers pe jos, alergare, orice ți se potrivește și te face să te simți bine.

Atenție! Renunță imediat la dietă dacă resimți disconfort gastric!

Mitul detoxifierii cu lămâie

De ce ajută la slăbit apa cu lămâie? În primul rând, consumată la primele ore ale dimineții te ajută să reduci retenția de apă din organism. În al doilea rând, ajută digestia, accelerează metabolismul și reduce pofta de mâncare, ceea ce înseamnă că senzația de sațietate apare mai repede și, involuntar, reduci porțiile. Temperatura apei trebuie să fie călduță, apropiată celei a organismului, pentru a nu se distruge enzimele lămâii.

Se mai spune că apa plată cu lămâie reprezintă și o bună metodă de detoxifiere, însă acest lucru este mai degrabă mit decât adevăr. Lămâile conțin, într-adevăr, un antioxidant important care contribuie la procesul de detoxifiere, d-limonină, însă, pentru ca acesta să fie cu adevărat eficient, este necesar un consum enorm de suc de lămâie, care ar pune în pericol sănătatea.

Lămâia conține foarte mult calciu, vitamine, fier, potasiu. Vitamina C ajută la absorbția mineralelor, cu condiția ca lămâia să nu fie stoarsă în apă sau ceai fierbinți.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate