Cum sa tii la distanta depresia: solutia simpla validata de oamenii de stiinta

Timp estimat de citire1 minut, 11 secunde

Devenita cea mai raspandita patologie psihica, depresia afecteaza, conform estimarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, peste 350 de milioane de persoane la nivel mondial. Este motivul pentru care medicii si cercetatorii din lumea intreaga nu inceteaza sa caute noi metode de tratament, dar mai ales modalitati de a preveni boala. Una dintre acestea din urma este si cea descrisa in cadrul unui recent studiu australian, aparut in prestigioasa revista „Nature”.

Cercetatorii de la Universitatea din Queensland, Australia, au chestionat peste 1 500 de persoane cu varste cuprinse intre 18 si 70 de ani in legatura cu obiceiurile lor cotidiene, dupa care le-au evaluat sanatatea fizica si mentala. Confruntarea datelor obtinute a relevat ca momentele petrecute in spatii verzi, in parcuri sau la tara, produc un impact pozitiv asupra starii fizice si psihice a voluntarilor. In fapt, contactul cu natura le diminua nivelul de stres oboseala mentala si incuraja activitatea fizica.

30 de minute in natura, un castig sigur contra depresiei

Rezultatele studiului desfasurat de oamenii de stiinta australieni au aratat ca petrecerea a cel putin 30 de minute pe saptamana in natura este suficient pentru a ne proteja de depresie. „Daca fiecare dintre noi s-ar duce in parc pentru o jumatate de ora in fiecare saptamana, numarul cazurilor de depresie ar scadea cu 7%, iar cel al celor de hipertensiune, cu 9%”, a precizat dr. Shanahan Danielle, autorul principal al studiului.

Concluzia e clara: inchide calculatorul si du-te sa iei aer!

Natalia Talmacec

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate