Cristiano Ronaldo continuă să uimească la 35 de ani

Timp estimat de citire:

3 minute, 12 secunde

Majoritatea fotbaliștilor trecuți de 35 de ani sunt gata să tragă cortina în carieră, în timp ce mulți s-au retras deja. Dar Cristiano Ronaldo, după cum știm cu toții, este foarte diferit de alți jucători. Legendarul atacant portughez, care împlinește 36 de ani în februarie, poate juca cu ușurință încă cel puțin trei sau patru sezoane la cel mai înalt nivel al fotbalului european.

Nu ar fi un șoc dacă Ronaldo ar juca până la 40 de ani – și poate chiar vreo 2-3 după aceea. “Acum am o vârstă biologică de 23 de ani”, a spus el în 2018. „Mai am mult timp, pot continua să joc până la 41 de ani. Mă simt bine, sunt fericit, nu pot să mă plâng”.

Impresionant în cel mai recent meci

Duminică seară, 27 septembrie, atacantul veteran a sărit enorm de la sol pentru a înscrie un gol cu capul pentru Juventus împotriva celor de la AS Roma. Acesta a fost al doilea gol al meciului pentru el și s-a dovedit suficient pentru a aduce un punct lui Juventus. Remarcabil este că majoritatea jucătorilor, chiar și cei cu 10, 15 ani mai tineri, nu ar fi capabili să sară atât de mult. Cum reușește Ronaldo? Cu ajutorul dietei, exercițiilor și programului de odihnă, Cristiano a devenit unul dintre cei mai dominanți atleți ai lumii.

Dedicat programului de antrenament

 Cristiano Ronaldo urmează un program de exerciții bazat pe Pilates, focusându-se pe rezistență și pe exerciții pentru abdomen și lombari. Bineînțeles, în afara antrenamentelor specifice de la club. Internaționalul portughez cunoaște, de asemenea, importanța odihnei și a respectării dietei sale stricte în fiecare zi. Pentru el, simpla idee a unei “zile de trișat” pur și simplu nu există. Antrenamentul după meciuri a devenit, de asemenea, o parte importantă a programului său. În timp ce altor jucători le place să stea acasă în fața televizorului după meciuri, Ronaldo se îndreaptă direct spre piscină, unde înoată deseori alături de Cristiano Jr, pentru a-și relaxa musculatura.  

Refacerea musculară

Pentru a ajuta la regenerarea musculară, Ronaldo are o cameră de crioterapie în valoare de 50.000 de lire sterline alături de sala de sport. El ar fi instalat-o în 2013 după ce a aflat că l-a ajutat pe Franck Ribery, dar procesul de utilizare a acestuia sună îngrozitor.Cristiano stă în cameră timp de aproximativ trei minute, în timp ce azotul lichid creează o temperatură de -160 grade Celsius. Mușchii se recuperează ulterior mai repede, permițându-i să fie gata mai repede pentru următorul meci sau sesiune de antrenament. 

Dietă atent supravegheată

În ceea ce privește dieta, Ronaldo își limitează aportul de carne, dar mănâncă din abundență pește. Unul dintre felurile sale preferate este Bacalao a la Brasa, specialitate din Lisabona, care este un amestec de cod înăbușit, ceapă, cartofi tăiați subțire și ouă. “Am o dietă bogată în proteine, cu o mulțime de carbohidrați integrali, fructe și legume și evit mâncarea cu zahăr adăugat”, a spus în trecut Ronaldo. „Mănâncă regulat. Dacă te antrenezi regulat, este important să menții nivelurile ridicate de energie pentru a-ți alimenta corpul pentru performanțe mai bune. “Uneori mănânc până la șase mese mai mici pe zi pentru a mă asigura că am suficientă energie pentru a efectua fiecare de antrenament la un nivel înalt”. Inutil să mai spunem că Ronaldo evită alcoolul și și-a permis doar o picătură de șampanie după ce a câștigat Euro 2016.

Fiecare fotbalist aspirant ar trebui să-l ia pe Ronaldo ca exemplu pentru modul său de a-și organiza viața în afara terenului.  

Sursa: The Sun

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate