retete
Cod la cuptor cu ceapa verde si cartofi picanti
O reteta deloc sofisticata, preparata foarte usor, care va fi pe masa ta in doar 30 minute. Cu alte cuvinte, o cina ideala pentru o seara (rece) de octombrie.
22.09.2017
Timp estimat de citire:
1 minut, 19 secundeTimp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 20 minute
Calorii: 372
Ingrediente:
- 1 kg de cartofi rosii (aprox. 12) taiati in sferturi
- 2 linguri de ulei de masline
- ½ de lingurita de pudra de chilly
- Sare kosher si piper negru
- 200 grame de cod fara piele (puteti inlocui cu filet de biban sau halibut)
- 2 legaturi de ceapa verde, maruntite
- 1 lamaie
Metoda de preparare
- Incalzeste cuptorul la 210 grade Celsius. Pe o bucata de hartie de copt, asaza cartofii cu o lingura de ulei, pudra de chilly, ½ lingurita de sare si o ¼ lingurita de piper.
- Se lasa la copt pana devin aurii si moi, intre 20 si 25 minute.
- Intre timp, pune pestele si ceapa maruntita intr-o a doua hartie de copt. Imprastie lingura de ulei ramasa si asezoneaza-l cu ½ lingurita de sare si ¼ lingurita piper.
- Folosind o razatoare pentru legume, rade coaja de lamaie. Marunteste-o si apoi presar-o peste peste. Pastreaza lamaia.
- Dupa ce cartofii s-au copt vreme de 10 minute, pune pestele in cuptor si lasa-l sa stea pana cand este suficient de opac si fraged. Cam 12-15 minute.
- Scoate cartofii si pestele din cuptor, taie lamaia in jumatate si stoarce-o peste peste. Serveste pestele si ceapa cu cartofii.
Beneficii
Codul este un peste bogat in grasimi sanatoase si este o sursa buna de vitamina A, vitamina B6, fosfor, potasiu si proteine. 100 de grame de cod sunt echivalentul a 100 de calorii. Este recomandat consumul de cod mai ales persoanelor ce sufera de ateroscleroza sau diabet.
Marius Vasilescu
Rețete de smoothie pentru mic dejun
Un smoothie este bine venit în orice moment al zilei, cu atât mai mult la micul dejun, des..
27.09.2024