Cheesecake fara coacere – reteta dietetica

Timp estimat de citire2 minute, 9 secunde

Cheesecake fara coacere si cu putine calorii… Da, este posibil! Reteta pe care ti-o propunem este o versiune reinterpretata a clasicului desert american New York, devenit celebru in toata lumea. La fel de gustos, dar cu jumatate din densitatea calorica si cu mai putin de 60% din aportul de grasimi al acestuia, cheesecake-ul nostru poate fi savurat cu placere chiar si in perioade in care esti cu ochii pe cantar.

Descopera o reteta rapida si usoara de cheesecake fara coacere care iti va incanta papilele gustative fara a-ti pune in pericol silueta.

Iti ia doar 20 de minute sa-l prepari si are un gust absolut irezistibil. Practic, cea mai complicata etapa este aceea in care trebuie sa astepti sa se intareasca la frigider. Rezultatul merita din plin efortul de a-ti pune la incercare rabdarea. Asadar, sa vedem care-i reteta.

Cheesecake fara coacere: ingrediente necesare

  • 250 g de branza de vaci cremoasa cu 1,8% grasime
  • 50 g de biscuiti digestivi sau de ovaz, de preferinta din cei cu continut redus de grasimi
  • 50 g de miere lichida, ideal de salcam
  • 50 g de caise uscate
  • 50 g de iaurt cremos
  • 50 ml de apa plata
  • 50 ml de suc de lamaie
  • 10 g de gelatina
  • 1 albus de ou
  • extract de vanilie

Cheesecake fara coacere: mod de preparare

  1. Amesteca apa cu sucul de lamaie si pune gelatina la inmuiat in acest lichid.
  2. Cat timp se umfla gelatina, poti pregati baza viitorului cheesecake: caisele uscate se spala, se scurg, iar apoi se maruntesc bine cu ajutorul robotului de bucatarie, pana cand capata consistenta unei paste. La aceasta se adauga biscuitii facuti bucatele. Continua sa mixezi compozitia pana cand aceasta devine omogena.
  3. Ia o forma de tort cu inel detasabil. Pune in ea amestecul de biscuiti si caise uscate si, tasandu-l bine cu o lingura sau orice alt instrument, formeaza baza cheesecake-ului.
  4. Ia vasul cu gelatina pusa la inmuiat si pune-l la foc mic, amestecand incontinuu pana cand gelatina se va dizolva complet. Ai grija sa nu dea in clocot, pentru ca astfel gelatina isi pierde proprietatile.
  5. Ocupa-te acum de crema. Pune intr-un blender branza, iaurtul, mierea si extractul de vanilie si amesteca bine pana cand obtii o compozitie fina. Adauga putin cate putin gelatina racita, continuand sa amesteci compozitia. Bate bine albusul de ou pana cand rezulta o spuma, relativ tare, apoi incorporeaza-l cu ajutorul unei spatule in crema de branza.
  6. Toarna crema obtinuta in forma de tort, niveland usor suprafata. Prajitura se lasa la frigider timp de 4-5 ore sa se intareasca.

Dupa ce scoti cheesecake-ul din frigider, il poti decora fie cu fructe proaspete, fie cu ciocolata neagra data pe razatoare.

Pofta buna!

Natalia Talmacec

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu