Castraveti umpluti cu branza si ton
O reteta sanatoasa usor de preparat si cu putine calorii. Castravetele este o sursa excelenta de vitamine A, C, E, K si minerale. Tonul este bogat in seleniu si complexul de Omega-3 si Omega-6. Pregateste-te pentru o infuzie de nutrienti!
02.11.2018


Timp estimat de citire:
1 minut, 14 secundeIngrediente
- 2 castraveti
- 70 grame de branza de vaci
- O cutie de ton (100 grame)
- Ceapa verde
- Sare
Mod de preparare
Se spala castravetii si se taie in lung pentru a se scoate semintele. Se dau ulterior cu sare si apoi se lasa la scurs
Intr-un bol se amesteca bine branza cu ceapa verde (maruntita) si cu tonul (dupa ce acesta a fost scurs de ulei).
Dupa ce s-au scurs castravetii se asaza pe un platou si se umplu cu pasta de branza si ton.
Se recomanda ca inainte de servire sa fie pastrati la frigider.
Beneficii
Un castravete are numai 40 de calorii. Castravetele contine vitamine (A. C. E, K) si multe minerale, printre care magneziu, potasiu sau fosfor. Consumul de castraveti ajuta organismul la detoxifiere, datorita continutului ridicat de apa (peste 90%).
Branza de vaci este bogata in vitaminele B2, A, B12, E, sodiu, fosfor, seleniu si are un indice glicemic scazut. Datorita continutului scazut de grasimi saturate, branza ajuta la reducerea colesterolului.
Tonul contine o cantitate ridicata de seleniu, vitamina B, vitamina D, minerale (magneziu, potasiu, fosfor) si complexul Omega-3 si Omega-6. Datorita continutului de acizi grasi, consumul de ton ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare. Totodata, datorita continutului scazut de calorii, tonul este ideal in dietele de slabit.
Marius Vasilescu

Rețete sub 400 de kcal cu pește și fructe de mare
31.01.2025