Buiurdi
Buiurdi este o mancare traditionala din Grecia, sanatoasa si cu relative putine calorii. Pe langa faptul ca este usor de preparat, este gustoasa si contine multe elemente nutritive necesare organismului.
26.09.2018
Timp estimat de citire:
1 minut, 26 secundeIngrediente
- trei rosii (marime medie)
- doi ardei grasi
- 300 grame branza feta
- Oregano
- Ulei de masline
- Sare
- Piper
Mod de preparare
Rosiile impreuna cu ardeii grasi se taie marunt si se asaza intr-un bol. Se stropesc cu putin ulei de masline, un praf de sare, pipier (dupa gust) si oregano pentru a oferi un gust savuros. Se pun ulterior la cuptor aproximativ 15 minute.
Cat timp stau la cuptor, branza se sfarama si se adauga putin oregano.
Cand rosiile si ardeiul sunt gata, se adauga si branza, se mesteca pentru omogenizare si se mai lasa inca 15 minute la cuptor pana capata putina culoare.
Beneficii
O portie de branza feta (28 g) contine 74 de calorii, 6 g grasime, 1,2 g carbohidrati, 4 g proteine, 1 g zahar, 0,2 mg vitamina B2, 140 g calciu, 312 mg sodiu, 94 mg fosfor, 0,5 mg vitamina B12, 0,1 mg vitamina B6, 4,2 mg seleniu. Consumul de branza feta poate ajunta la intarirea sistemului imunitar si datorita continutului de calciu si vitamina D, ajuta la protejarea sistemului osos.
Rosiile sunt o excelenta sursa de vitamina A, C, K, acid folic si potasiu. Acestea furnizeazasi tiamina, niacina, vitamina B6, magneziu, fosfor si cupru, toate necesare unei stari perfecte de sanatate. Printre beneficiile consumului de rosii putem enumera mentinerea sanatatii pielii, intarirea oaselor, reglarea nivelului glicemiei in sange, mentinerea sanatatii parului sau reducerea intensitatii durerilor cronice.
Cea mai buna sursa de vitamina C este ardeiul rosu. Acesta contine si vitamina B6, care te ajuta sa te tii departe de anemie si are o cantitate foarte scazuta de calorii (aproximativ 30), fiind recomandat in lupta cu kilogramele in plus.
Marius Vasilescu
Rețete de smoothie pentru mic dejun
27.09.2024