Biscuiți cu banane și ovăz
Am pregătit pentru tine desertul ideal. Plin de vitamine și minerale, rețeta este grozavă atunci când vrei să adopți un stil de viață sănătos, dar să te și bucuri de ceva dulce. Atât ovăzul, cât și bananele sunt bogate în fibre, fiind benefice atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus.
29.08.2019
Timp estimat de citire:
1 minut, 36 secundeIngredinete
- 4 banane (mărime medie)
- 200 grame fulgi de ovăz
Mod de preparare
Se decojesc bananele și se pun la blender.
Când acestea au devenit ca o pastă, se adaugă fulgii de ovăz și se amestecă.
Compoziția se acoperă cu o folie transparentă și se lasă o oră (pentru ca fulgii de ovăz să se umfle).
Se tapetează tava de cuptor cu o hârtie de copt, iar cu o lingură se pun acolo. Puteți să le dați orice formă doriți (sferică, stea, nasture) sau să le lăsați ca o grămăjoară.
Se lasă la cuptor aproximativ 20 de minute.
Beneficii
Ovăzul este poate cea mai bogată cereală în vitamine, minerale, proteine și antioxidanți. Acesta are un conținut ridicat de fibre, vitamine (în special vitamina B1), magneziu și fier. Consumat regulat, ovăzul ajută la reducerea nivelului colesterolului din organism și întărește sistemul imunitar.
100 de grame de banane sunt echivalentul a 88 de calorii. Bananele sunt unul dintre cele mai consumate fructe din lume pentru un motiv bun. Acestea sunt o sursă vitală de vitamina A, vitamina B12, vitamina C, potasiu, magneziu, calciu, mangan. Consumul de banane ajută la scăderea tensiunii arteriale și la reducerea riscurilor de cancer și de astm.
Studiile au arătat că bolnavii de diabet de tip 1 care consumă alimente bogate în fibre au niveluri mai scăzute ale glicemiei, iar diabeticii de tip 2 își pot echilibra nivelul zahărului din sânge, al lipidelor și al concentrațiilor de insulină.
Rețete de smoothie pentru mic dejun
27.09.2024