Aperitive speciale pentru momente de neuitat
Cele doua vesnice probleme ale femeii: „cu ce ma imbrac?” si „ce sa mai gatesc?”. Daca la prima intrebare nu avem un raspuns concret, a doua nedumerire e ca si rezolvata! Slab sau Gras iti propune retete de aperitive ceva mai deosebite, numai bune de savurat alaturi de cei dragi intr-un weekend somnoros de inceput de toamna!
20.08.2013
Timp estimat de citire:
2 minute, 53 secunde
Mini-tartine cu creveti
Ingrediente:
– 6 linguri cu unt la temperatura camerei
- 2 linguri cu ulei de masline
- 1 lingura cu usturoi tocat marunt
- 1 lingura cu ceapa verde, tocata si ea
- sare si piper
- jumatate de lingura de paprika
- 10 creveti decorticati
- mini-tartine de paine prajita
Mod de preparare:
Intr-un bol amesteca toate ingredientele de mai sus, pana obtii o pasta cremoasa, aromata. Tavaleste crevetii dolofani prin ea, dupa care pune-i pe grill pana devin aurii. Asaza-i pe tartinele de paine prajita si serveste-i calzi.
Bruschete Carrie Cheese
Ingrediente:
– 2 linguri cu ulei de masline
- 4 rosii mari, tocate marunt
- 3 linguri cu busuioc proaspat, tocat
- 2 catei de usturoi, tocati marunt
- o cana cu crema de branza
- o bucata de branza feta
- o bucata de branza mozzarella
- 10 felii de paine neagra
Mod de preparare:
Intr-o tigaie mare pune la incins uleiul de masline. Rumeneste apoi usturoiul tocat, busuiocul si cubuletele de rosie si lasa-le sa fiarba in suc pana scade, aproximativ 5 minute. Intr-un castron mixeaza crema de branza si bucatelele de feta.
Prajeste painea, rasfat-o cu crema de branza rezultata, presara feliute subtiri de mozzarella, dupa care adauga toppingul de rosii aromate. Pofta buna!
Ahi
Ingrediente:
– o cana de ton maruntit
- jumatate de cana cu bucatele de castravete proaspat
- 1 avocado fara coaja, taiat marunt
- un sfert de cana de ceapa verde, tocata
- un sfert de cana cu fasii de ardei kapia
- o lingura jumatate cu zeama de lamaie
- 2 linguri cu seminte de susan
- 2 linguri cu ulei de susan
- jumatate de cana cu sos de soia
Mod de preparare:
Intr-un bol combina tonul, castravetii, avocado, ceapa verde, ardeiul kapia si semintele de susan. Picura zeama de lamaie, uleiul de susan si sosul de soia, dupa care incorporeaza cu grija in asa fel incat sa nu pasezi ingredientele. Lasa mixul sa se odihneasca la frigider timp de 15 minute. Odata racit, plaseaza-l pe biscuitei sarati sau tartine de paine prajita calda. E foarte bun!
Guacamole
– 2 avocado decojiti, taiati marunt
- 1 lingura cu solzisori de ceapa
- 2 rosii dolofane
- 1 ardei iute
- patrunjel, coriandru, busuioc
- suc de lime
- un catel de usturoi, maruntit
- sare, piper
- tortilla sau chipsuri din malai
Mod de preparare:
Paseaza avocado cu o furculita pana obtii o pasta, apoi stropeste-o cu suc de lime ca sa nu oxideze. Adauga toate ingrediente ramase si amesteca energic. Sare si piper dupa gust, dupa care mai ramane sa mananci guacamole alaturi de chipsurile de malai sau pe o tortilla calda. Deja mi s-a facut pofta!
Pasta de masline
Ingrediente:
– o cana de masline, fara samburi
- 1 file ansoa in ulei
- 2 rosii uscate in ulei
- 1 catel de usturoi
- patrunjel
- 4 linguri cu ulei de masline
Mod de preparare:
Nimic mai simplu! Pui toate ingredientele intr-un bol si le pasezi cu robotul. Voila!
Pasta de masline se serveste ca atare pe felii de paine prajita, ori cu un strat de branza telemea sau crema de branza sub. E minunata combinatia!
Vanessa Stefan
Pregătește fursecuri de Crăciun acasă. Rețete simple și rapide
09.12.2024