Antrenamentele cu intervale ofera protectie cardiovasculara

Timp estimat de citire:

0 minute, 53 secunde

Sesiunile de sport tip interval reprezinta o modalitate simpla si eficienta de imbunatatire a sanatatii vaselor de sange si a activitatii intregului aparat cardiovascular, inclusiv in cazul persoanelor care sufera de diabet zaharat.

La aceasta concluzie s-a ajuns in urma unui studiu desfasurat in cadrul Universitatii British Columbia din Canada, care a analizat impactul acestui tip de activitate fizica in cazul a trei categorii de subiecti: persoane diagnosticate cu diabet tip 2, persoane sedentare si persoane care fac miscare in mod regulat, fara diabet. Cu totii au executat un set de exercitii de rutina timp de 20 de minute, care a inclus incalzirea si sapte runde de cate un minut de efort intens, alternate cu un minut de odihna. Rezultatele au relevat o ameliorare a parametrilor cardiovasculari in cazul tuturor participantilor, efectul pozitiv fiind evident in special in randul celor cu diabet. „Dupa efectuarea a numai unei serii de exercitii, am observat o imbunatatire a functiei vaselor de sange, un indicator al sanatatii inimii si al riscului de atac de cord”, a precizat Jonathan Little, autorul princial al cercetarii.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate