Acupunctura: ac de cojocul obezitatii

Timp estimat de citire2 minute, 51 secunde

Daca esti in cautarea unei metode de slabit echilibrate, poti lua in calcul acupunctura. Prin intermediul terapiei cu ace se regleaza digestia si metabolismul, iar pofta de mancare poate fi tinuta sub control.

Acupunctura ajuta la echilibrarea tuturor functiilor organismului, inclusiv a celor implicate in reducerea greutatii corporale. Trebuie spus insa de la bun inceput ca acupunctura nu va topi propriu-zis grasimea, ci va rezolva dezechilibrele care stau la baza excesului ponderal. Despre efectele terapiei cu ace si cum se realizeaza sedintele de tratament ne vorbeste dr. Elena Parvu, medic specialist homeopatie si acupunctura la Medicover.

Pofta de mancare, pusa in cui

„Acele se insereaza in anumite puncte pe abdomen si membrele inferioare, in special pe meridianele Stomac, Splina-Pancreas si Ficat. In conformitate cu medicina traditionala chineza, aceste puncte armonizeaza si echilibreaza fluxul energetic in intestine, care este raspunzator de transformarea fluidelor in organism”, explica dr. Elena Parvu. Cu alte cuvinte, acupunctura ajuta la eliminarea retentiei de apa, diminueaza pofta de mancare si faciliteaza digestia.

Senzatia de foame se reduce folosind auriculoterapia, bazata pe aplicarea acelor la nivelul urechii. Se stimuleaza Punctul foamei, Shen men, care echilibreaza emotiile, meridianele Stomac si Splina.

Te simti bine, dormi bine

Medicina Traditionala Chineza ia in considerare o abordare holistica a obezitatii. Terapia cu ace nu este completa fara integrarea corp-minte. Activitatea psihica si emotiile sunt corelate cu activitatea organelor interne. Astfel, echilibrand functiile organelor interne se armonizeaza si starile sufletesti. Asa se explica faptul ca acupunctura creste nivelul de endorfine si starea de bine, echilibreaza somnul, subliniaza dr. Parvu.

Ce spun studiile?

Studii recente au aratat ca acupunctura poate fi folosita ca un ajutor eficient in lupta cu kilogramele suplimentare. Intr-un studiu efectuat de Scoala Chineza de Acupunctura din Hong Kong, la care au participat 72 de persoane (59 femei si 13 barbati), cu varste intre 18 si 68 ani, grupul care a utilizat acupunctura a slabit intre 2,47 si 7,2 kg, in timp ce grupul de control a slabit 0,54 kg.

Sanatatea inseamna frumusete

Un punct de vedere foarte pertinent in ceea ce priveste idealul de frumusete din perspectiva medicinei chineze a fost exprimat de Dr. Xiaolan Zao, care a practicat atat medicina alopata, cat si medicina traditionala chineza, in Occident si in China. In cartea „Sanatatea femeii in intelepciunea chineza”, ea afirma: „In China, am fost educata ca frumusetea femeii este reflectata de intelectul, de inima ei si de modul in care se ingrijeste. Femeile sanatoase, stralucitoare sufleteste erau considerate frumoase. In Vest, multe femei isi insusesc mesajele reclamelor referitoare la ceea ce inseamna corpul perfect. Nici familia mea, nici prietenii sau societatea nu au pus accent pe aspectul meu fizic. In schimb, atentia a fost indreptata asupra conduitei mele, asupra a ceea ce reprezentam ca persoana si a modului in care interactionam cu ceilalti. Dupa ce am locuit cativa ani in Toronto, am inceput sa spun ca sunt grasa si sa mananc putin. Absorbisem mesajele care spuneau ca a fi frumoasa inseamna a fi slaba.”

Sfatul specialistului

Dr. Elena Parvu recomanda, in general, 15 sedinte de acupunctura, pe o perioada de opt saptamani. Ca regim alimentar, se poate asocia o dieta alternativa, trei zile cu alimente predominant Yang (de origine animala) si trei zile cu alimente predominant Yin (de origine vegetala), sau se pot respecta indicatiile medicului nutritionist. „Din experienta mea, pacientii (majoritatea femei tinere) au prezentat o scadere in greutate de 5-6 kg. La tratamentul prin acupunctura am asociat tratament homeopat, ventuze, electroacupunctura”, ne-a precizat dr. Parvu.

Marilena I

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate