Acizii grasi omega 3 incetinesc imbatranirea creierului

Timp estimat de citire0 minute, 41 secunde

Un subiect extrem de popular in ultimul timp in randurile iubitorilor vietii sanatoase, acizii grasi Omega 3 isi dovedesc, inca o data, eficacitatea.

Un studiu recent realizat de Centrul Easton pentru cercetare in Alzheimer si Geriatrie de la Universitatea din California demonstreaza ca suplinirea dietei cu omega 3 incetineste imbatranirea creierului. Cercetatorii au masurat nivelul de omega 3 din celulele rosii ale 1.575 de seniori cu varsta medie de 67 de ani, fara afectiuni cognitive.

In urma studiului, a reiesit ca persoanele cu un nivel scazut de omega 3 in sange au luat cele mai mici punctaje la testele de memorie vizuale, procesare si gandire abstracta. “Persoanele cu un nivel scazut de acizi grasi omega 3 aveau volumul creierului mai mic, ceea ce este echivalent cu doi ani de imbatranire structurala a creierului”, a declarat unul dintre autorii studiului pentru revista Neurology.

Raluca Mateescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate