Vitamina D3 si Omega 3, aliati impotriva bolii Alzheimer?

Timp estimat de citire0 minute, 48 secunde

Cercetatorii americani de la Scoala de Medicina David Geffen din cadrul UCLA au aratat modul in care vitamina D3 si acizii grasi Omega 3 pot sa imbunatateasca puterea sistemului imunitar de a curata creierul de placa amiloida, unul dintre semnele distinctive ale bolii Alzheimer.

Intr-un mic studiu-pilot, oamenii de stiinta au identificat genele principale reglementate de vitamina D3 si de Omega 3, ce pot sa ajute la mentinerea sub control a inflamatiilor si sa stimuleze curatarea placii.

“Studiul nostru pune intr-o lumina noua un posibil rol pentru substantele nutritive precum vitamina D3 si Omega 3 in stimularea imunitatii pentru a lupta impotriva bolii Alzheimer”, a declarat dr. Milan Fiala, autorul studiului. “Este posibil sa descoperim ca trebuie sa echilibram cu atentie suplimentarea dietei cu vitamina D3 si acizi grasi Omega 3, in functie de fiecare pacient, pentru a favoriza in mod eficient eliminarea placii amiloide.”

Studiul a fost publicat in ultimul numar al revistei americane Jurnalul Bolii Alzheimer.

Raluca Baciu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate