Vinul mentine sanatatea femeilor adulte

Timp estimat de citire0 minute, 45 secunde

O veste surprinzatoare vine de peste Ocean, de la cercetatorii de la Harvard: vinul consumat cu moderatie contribuie la mentinerea sanatatii generale a femeilor, de-a lungul timpului. Studiul s-a desfasurat pe parcursul a 35 de ani, avand 14.000 de participante.

Cantitatea de vin optima, care ar duce la o inaintare in varsta armonioasa, este de doua pahare de vin pe zi. Oamenii de stiinta au definit inaintarea in varsta armonioasa ca atingerea varstei de cel putin 70 de ani, fara a suferi de boli precum cancer, probleme cardiace, afectiuni cronice, boli psihice sau suferinte fizice majore.

Autorii studiului sustin ca un consum moderat de alcool are efecte pozitive asupra organismului, reducand inflamatiile si nivelul de colesterol. Femeile care consuma 5,1-15 g de alcool in fiecare zi au cu 19% mai multe sanse sa inainteze in varsta intr-un mod sanatos, fata de cele care nu consuma deloc alcool, a concluzionat echipa de cercetatori de la Harvard.

Raluca Mateescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

  1. R**u** spune:

    Alex, studiul a fost realizat doar pe femei, dupa cum am mentionat in articol. Au fost 14.000 de participante.

  2. a**x spune:

    pentru barbati nu e valabil ?

Politica de confidentialitate