Uleiul de masline ajuta la prevenirea bolii Alzheimer

Timp estimat de citire:

1 minut, 10 secunde

Cercetatorii de la Universitatea din Louisiana au descoperit ca dieta mediteraneana are un compus numit oleocantal, ce protejeaza celulele nervoase de peptida ce cauzeaza boala Alzheimer. Cei care vor sa isi protejeze creierul de Alzheimer si alte tipuri de dementa sunt sfatuiti de catre cercetatori sa consume mai mult ulei de masline.

In timp ce “aurul lichid” din zona mediterana este demult aclamat pentru multiplele beneficii pentru sanatate, o echipa de cercetatori de la Universitatea din Louisiana au identificat un compus din uleiul de masline care, sustin acestia, protejeaza celulele nervoase de deteriorarea specifica bolii Alzheimer. Studiul lor a pornit de la o tendinta observata la nivel global catre inmultirea cazurilor de afectiuni cognitive: se estimeaza ca aproximativ 30 de milioane de oameni din toata lumea sufera de acest tip de afectiuni, insa rata de imbolnavire este considerabil mai mica in tarile mediteraneene.

Chiar daca oamenii de stiinta au atribuit acest merit consumului mare de grasimi sanatoase, monosaturate, prezente in uleiul de masline, ultimul studiu, prezentat de Asociatia Chimistilor Americani saptamana trecuta, a identificat o substanta numita oleocantal. Aceasta substanta protejeaza organismul de cauza principala a bolii Alzheimer: acumularea unor peptide numite beta-amiloide.

“Oleocantalul din uleiul de masline extravirgin, asociat cu dieta mediteraneana, are potentialul de a reduce riscul de Alzheimer si alte tipuri de dementa similare”, au concluzionat autorii studiului. Rezultatele studiului au fost publicate in jurnalul ACS Chemical Neuroscience.

Raluca Baciu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate