Topul american al celor mai bune diete in 2017

Timp estimat de citire2 minute, 33 secunde

In fiecare an, U.S. News & World Report ofera publicului larg un top al celor mai bune diete pentru anul in curs. Cu ajutorul acestui top, oamenii din intreaga lume pot alege o dieta potrivita pentru ei – atat pentru slabit, cat si pentru un stil de viata sanatos, in general.

Acest top clasifica 38 de diete recunoscute pe plan mondial in 9 categorii: cea mai buna dieta, cea mai buna dieta pentru slabit, cea mai buna dieta pentru slabit rapid, dieta cel mai usor de tinut, cea mai buna dieta comerciala, cea mai buna dieta pentru o alimentatie sanatoasa, cea mai buna dieta pe baza de vegetale, precum si doua categorii speciale – cea mai buna dieta pentru diabet/afectiuni cardiovasculare. Iti prezentam dietele care ocupa primele locuri in fiecare categorie in 2017!

Topul este realizat de un grup de nutritionisti de prima clasa, consultanti in dieta si medici specializati in afectiuni cardiovasculare, diabet si slabit.

Cea mai buna dieta

La nivel general, cele mai bune diete din lume sunt:

  1. Dieta DASH
  2. Dieta mediteraneana
  3. Dieta Mind

Cea mai buna dieta pentru slabit

La capitolul slabit, exista cateva diete evaluate ca fiind exceptionale in lupta cu kilogramele in plus:

   1. Dieta Weight Watchers
   2. Dieta Volumetrics
   3. Dieta Jenny Craig

Dieta DASH este pe locul I in topul celor mai bune diete din lume, pentru al saptelea an la rand.

Cea mai buna dieta comerciala

Acestea sunt programe de slabit din SUA pentru care doritorii trebuie sa plateasca sume destul de consistente – fie pentru a lua parte la intalniri si a primi consiliere specializata, fie pentru a cumpara alimentele sau produsele special create:

   1. Dieta Weight Watchers
   2. Dieta Mayo
   3. Dieta Jenny Craig

Cea mai buna dieta in diabet

Acestea sunt cele mai bune diete care ajuta la mentinerea sub control a uneia dintre cele mai des intalnite afectiuni ale secolului:

   1. Dieta DASH
   2. Dieta vegana
   3. Dieta mediteraneana

Cea mai buna dieta pentru o alimentatie sanatoasa

Dietele castigatoare la aceasta categorie sunt cele care promoveaza un stil de alimentatie sanatos:

   1. Dieta DASH
   2. Dieta mediteraneana
   3. Dieta MIND

Cea mai buna dieta pentru slabit rapid

Se stie ca slabitul rapid poate sa fie periculos pe termen lung, insa sunt situatii in care pierderea rapida a kilogramelor in plus poate salva vieti:

   1. Dieta Weight Watchers
   2. Programul HMR
   3. Dieta Biggest Loser

Cea mai buna dieta pentru sanatatea inimii

Sanatatea cardiovasculara este un subiect ce preocupa deopotriva medicii si nutritionistii, intrucat exista o legatura stransa intre o alimentatie echilibrata si sanatatea inimii. Cele mai bune diete care le imbina pe ambele sunt:

   1. Dieta Ornish
   2. Dieta Dash
   3. Dieta TLC

Cea mai buna dieta bazata pe vegetale

Fara a fi exclusiv vegetariene sau vegane, aceste diete grozave se bazeaza in principiu pe alimente din surse vegetale, cu putine surse de proteine animale:

   1. Dieta mediteraneana
   2. Dieta Flexitarian
   3. Dieta Ornish

Dieta cea mai usor de tinut

Persoanelor care le este greu sa urmeze o dieta standard le va placea aceasta categorie, intrucat aici se regasesc cele mai bune diete usor de urmat:

   1. Dieta mediteraneana
   2. Dieta Weight Watchers
   3. Dieta MIND

Descopera fiecare dieta in detaliu accesand site-ul nostru, www.slabsaugras.ro!

Roxana Mateescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate