Suntem in pericol daca bem apa de la robinet?

Timp estimat de citire:

1 minut, 52 secunde

Corpul nostru pierde zilnic cel putin 2 litri de apa, de aceea hidratarea este esentiala pentru sanatatea si starea noastra de bine. Chiar daca nu toti oamenii simt nevoia sa bea cele opt pahare de apa pe zi recomandate de unii nutritionisti, fiecare persoana trebuie sa se hidrateze corect, cu o apa de buna calitate. 

In ultimii ani, s-a dezvoltat si la noi in tara trend-ul de a cumpara apa imbuteliata, la sticla de plastic, cu scopul de a evita apa de la robinet. Ideea ca apa imbuteliata este mai buna decat cea cu care am crescut si noi, si parintii nostri se datoreaza sentimentului pe care il avem atunci cand cumparam ceva mai scump (dar mai scump nu inseamna intotdeauna mai bun), intr-un ambalaj atragator, ce beneficiaza de publicitate ispititoare.

 

Apa plata – savuroasa, dar periculoasa

In functie de izvorul din care este extrasa, apa imbuteliata poate fi bogata in minerale esentiale bunei functionari a organismului si, de asemenea, poate avea un gust placut, pe care il savureaza orice membru al familiei. Daca nu este purificata, apa imbuteliata extrasa din izvoarele subterane iti poate ameninta sanatatea, din cauza continutului de pesticide si microorganisme.

Printre minusurile consumului de apa plata se numara pretul destul de ridicat si faptul ca sticlele de plastic in care este imbuteliata nu sunt biodegradabile. Dintre PET-urile de apa plata, doar 16% sunt reciclate, ceea ce reprezinta un pericol real pentru mediul inconjurator si viitorul planetei.

 

Apa de la robinet, varianta ieftina si sanatoasa

Conform site-ului oficial al Apa Nova, apa de la robinet este potabila si buna pentru sanatatea umana, fiind supusa constant unor teste de monitorizare a calitatii prin care se determina, anual, aproximativ 120.000 de indicatori de calitate.

Pozitia oficiala a Apanova este ca “apa produsa de Apa Nova Bucuresti se conformeaza unor criterii de calitate foarte stricte. Ea contine saruri minerale si oligoelemente cum sunt fierul, cuprul, zincul, de care organismul nostru are nevoie. Apa se imbogateste cu toate aceste saruri minerale si oligoelemente in parcursul ei natural, in contact cu solul si cu rocile.”

Chiar daca multe persoane se plang de gustul neplacut al acesteia, apa de la robinet poate fi consumata cu incredere, iar partea si mai buna este ca 1.000 de litri costa doar 2,8 lei.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate