Sorina Fredholm: Misiunea mea este să-i ajut pe oameni să trăiască mai sănătos prin yoga și alimentație sănătoasă

Timp estimat de citire4 minute, 35 secunde

Sorina Fredholm este o prezență atipică în zona de wellness și lifestyle. Când alții își fac buletinul la 14 ani, Sorina și-a făcut primul tatuaj tot la 14 ani. De atunci a colecționat încă 16 tatuaje, pline de simboluri și mesaje importante. La început a atras-o muzica rock, a colaborat cu trupe de rock, dar și-a dat seama că vrea mai mult. Cariera ei în zona de wellness, sport și lifestyle a început acum 12 ani când organiza primele evenimente dedicate segmentului de fitness și wellness. Apoi, timp de câțiva ani a ocupat și poziția de director de creație pentru cel mai mare lanț de fitness din România. Practic, în toată această perioadă a explorat metode pentru un stil de viață sănătos bazat pe o nutriție corectă, yoga, a devenit Health Coach, instructor de Yoga și antreprenor de Wellness.

Misiunea mea este să ajut oamenii să traiască mai sănătos, prin YOGA, prin programe de nutriție, de aceea continui să dezvolt programe și proiecte care pot ajuta oamenii să își atingă obiectivele, să facă schimbări și să își transforme viața“, ne-a povestit Sorina.

Slab sau Gras: Buna, Sorina. Cum ai ajuns să practici Yoga și de câți ani faci asta?

Sorina Fredholm: Am descoperit Yoga acum 10 ani în Thailanda și am fost pur și simplu fascinată de această practică, de liniștea pe care mi-o oferea. Acum o numesc “vacation Yoga” pentru că de fapt practicam doar atunci când călătoream și acasă nu aduceam mai mult decât o nouă saltea de yoga, pe care nu o mai foloseam apoi. În timp însă, cu ajutorul unor profesori care m-au motivat și inspirat, am început să integrez practica și în viața de zi cu zi. Iar în tot acest timp am explorat diferite tipuri de practică și am învățat câte ceva din toate. De câțiva ani practic Ashtanga Yoga în mod regulat, încerc zilnic, dar în medie practic de 4-5 ori/săptămână. Îmi încep ziua cu practica Mysore la un studio de Yoga, iar in zilele în care nu am timp să ajung la studio, practic singura acasă.

Poți face Yoga la orice vârstă sau sunt anumite limitări?

Yoga poate deveni pentru oricine, indiferent de vârstă sau condiție fizică, un obicei sănătos și destul de ușor de integrat în rutina zilnică. Acest tip de mișcare, chiar după o sesiune de 15 minute îți revitalizează întreg corpul și mintea și îți oferă atât de multă energie pozitivă! Te ajută să te păstrezi în formă, te conectează cu tine, te face mai calm și îți îmbunătățește calitatea vieții.

Cum ți se pare conceptul de yoga-pilates?

Nu am practicat Yogalates, însă am practicat Pilates și am văzut foarte multe beneficii fizice și îmi imaginez că îmbinarea cu Yoga ajută și mai mult la dezvoltarea și alinierea armonioasă a întregului corp, dar și la o conștientizare a practicii și reconectare de sine.

Cum arată o zi obișnuită din viața ta?

Dimineața mă trezesc pe la ora 6:45 – 7, iar primul lucru este să mă hidratez, apoi dau de mâncare cățelului și mă pregătesc de Yoga. De la 7:45 încep practica care durează 1 oră -1 oră jumătate, în funcție de cât timp am la dispoziție. Ajunsă înapoi acasă îmi pregătesc rapid un smoothie verde, apoi plec către birou, evenimente sau întâlnirile programate pentru ziua respectivă. După job, ies împreună cu soțul meu și cu cățelușa noastră în parc și apoi ori ieșim la masă cu prietenii sau luăm cina acasă, de cele mai multe ori pe terasă.

Știu că ești implicată într-un proiect internațional de fitness și nutriție. Poți să ne detaliezi puțin conceptul?

În toată experiența mea și a soțului meu din zona de fitness și wellness am realizat cât de dificil este pentru majoritate oamenilor să facă o schimbare în stilul de viață, de cele mai multe ori din lipsa de timp, cunoștințe și motivație. Acest lucru ne-a motivat sa creăm Monday Lifestyle, o platformă în care adunăm experți în domeniul sănătății care creează programe pentru un stil de viată sănătos pe zona de nutriție, activitate fizică și educație. Avem deja peste 1.000 de abonamente și descărcări, iar în aplicație găsim rețete de la chefi renumiți precum Joseph Hadad, sau sfaturi utile de la Andreea Raicu.

Platforma vine sub forma unei aplicații mobile și este ca și cum ai avea propriul tău expert de wellness în telefon 24/7. Aplicația există în România de anul trecut, iar la începutul anului viitor o vom lansa în Statele Unite cu experți de renume de acolo.

Un mesaj pentru cititorii noștri.

Să fii într-o formă fizică bună nu este important doar pentru aspectul tău exterior, dar și pentru sănătatea și starea de bine generală. Este despre a avea control asupra vieții tale și a decide ce este mai bine pentru tine, pentru a te simți cât mai bine în pielea ta! Găsește-ți motivația, stabilește-ți intențiile, fii prezent și trăiește în conformitate cu valorile tale.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate