Somon cu broccoli

Timp estimat de citire1 minut, 46 secunde

Fiecare persoana ar trebui sa consume peste cel putin o data pe saptamana, conform recomandarilor venite de la medicul specialist. Pestele si fructele de mare sunt importante pentru sanatate, in primul rand datorita substantelor nutrivite si a grasimilor Omega-3.

Mai jos avem o reteta dietetica cu somon si broccoli la care adaugam putina magie din bucataria italieneasca (ceapa sautee), seminte de pin si stafide. Reteta nu este greu de preparat si are un gust minunat. Unde mai pui ca nici nu are multe calorii, aproximativ 300.

Ingrediente

  • 300 grame somon feliat
  • rozmarin
  • sare
  • broccoli
  • ulei de masline extravirgin
  • o ceapa mica
  • stafide 50 grame
  • seminte de pin 30 grame
  • 200 ml de apa

Mod de preparare

  1. Inainte de a-l prepara, somonul se condimenteaza cu rozmarin si putina sare si se lasa aproximativ 20 de minute. In acest timp se taie buchetelele de la broccoli, inclusiv tulpina acestora, apoi se sectioneaza longitudinal.
  2. Se pune la incalzit tigaia cu o lingura de ulei de masline extravirgin. Se adauga ceapa, se amesteca si se lasa 3-4 minute. Ulterior se adauga putin rozmarin, semintele de pin si stafidele si se amesteca pana cand devin usor caramizii (aproximativ 5 minute). Se adauga broccoli si se amesteca. Se adauga apa si se lasa la fiert, amestecand ocazional pana cand se evapora.
  3. Intre timp se prepara somonul separat. Intr-o tigaie se adauga putin ulei de masline apoi feliile de somon. Acesta se lasa 3 pana la 5 minute pana capata o culoare usor aurie, apoi se intoarce pe partea cealalta. La final se inchide focul si se mai lasa somonul 3-5 minute in tigaie.

Informatii nutrivite

O portie contine 311 calorii, 14 grame grasime de calitate, fibre, proteine, vitamina A, vitamina C, calciu, fier, sodiu, potasiu.

Beneficii

Acizii grasi Omega-3 pe care ii contine somonul ajuta la scaderea colesterolului. Consumul de somon a fost asociat cu un risc redus de numeroase probleme cardiovasculare, cum ar fi infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral si hipertensiunea arteriala. Broccoli este sarac in calorii, dar bogat in micronutrienti. Contine glucorafanin, un compus chimic pe care organismul il prelucreaza sub forma unor compusi anti-cancer. Broccoli contine o cantitate importanta de fibre, care ajuta la reducerea colesterolului “rau” (LDL) din organism.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu