S-a inventat un vaccin care scade colesterolul „rau”

Timp estimat de citire:

0 minute, 59 secunde

Cresterea nivelului de colesterol „rau” ar putea fi combatuta cu ajutorul unui vaccin in viitorul apropiat. O echipa de cercetatori olandezi si austrieci a demonstrat, in premiera, in cadrul unor teste de laborator efectuate pe soareci, viabilitatea un tratament de imunizare contra acestui risc important de ateroscleroza, principala cauza de imbolnavire si mortalitate in tarile dezvoltate.

Este vorba despre o molecula care determina producerea de anticorpi la soareci modificati genetic impotriva unei enzime numita PCSK9, ce impiedica eliminarea din sânge a lipoproteinelor cu densitate scazuta (LDL), asa-numitul colesterol „rau”. Potrivit oamenilor de stiinta, in cazul cobailor care au primit o alimentatie bogata in grasimi pentru a se induce cresterea nivelului de colesterol LDL si aparitia aterosclerozei, vaccinul AT04A a redus cu 53% cantitatea de colesterol din sânge si a micsorat cu 64% efectele negative produse asupra vaselor de sânge. De semenea, acesta a determinat si scaderea markerilor biologici ai inflamatiilor cu 21-28%. Ceea ce mai trebuie mentionat este faptul ca anticorpii stimulati prin vaccin au fost functionali pe toata perioada studiului, iar concentratiile acestora au ramas la cote inalte pâna la finalul cercetarii. Tratamentul urmeaza sa intre in prima faza de testare pe subiecti umani.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate