Retete dietetice pentru un picnic sanatos

Timp estimat de citire2 minute, 12 secunde

Cum vara e in toi, iesirile la gratar si la iarba verde au devenit, pentru multi dintre noi, un obicei de weekend tare placut si o modalitate de a petrece mai mult timp in compania celor dragi. Daca vrei sa iti mentii silueta, uita de mititei si cotlete si prepara retetele cu putine calorii propuse de Slab sau Gras!

Atunci cand mergem la gratar impreuna cu familia si prietenii, e o traditie sa cumparam cele mai grase tipuri de carne, “pentru ca sunt mai bune”, insa putine alimente sunt mai daunatoare pentru organismul si silueta ta decat carnea rosie si plina de grasimi. In schimb, iti poti pregati din timp niste ingrediente usoare si cel putin la fel de savuroase – cine stie, poate ii vei cuceri si pe barbatii cu burtica cu noile tale retete cu putine calorii!

 

Peste condimentat la gratar

Ingrediente:

4 file-uri de peste slab (pangasius, pastrav, salau, cod)

2 linguri de ulei de masline extravirgin

3 linguri de suc de lamaie

3 lingurite de sare grunjoasa

Condimente dupa gust: boia de ardei, piper macinat, piper cayenne

Preparare: Amesteca toate ingredientele, in afara de peste, intr-un bol, pana cand obtii o compozitie omogena. Inmoaie apoi fiecare file de peste in acest sos si pune carnea pe gratarul incins, avand grija sa nu se lipeasca. Poti servi cu frunze proaspete de salata.

 

Vinete cu crema de branza la gratar

Ingrediente:

2 vinete medii

5 linguri branza proaspata de vaci, degresata

1 ardei gras

1 rosie

1 lingurita de sare

2 linguri de ulei de masline extravirgin

O legatura de marar

Preparare: Taie vinetele in felii de grosime potrivita, astfel incat sa nu fie foarte subtiri, dar nici mai groase de 1 cm. Aseaza-le pe gratarul incins timp de 3 minute pe o parte si 2 minute pe cealalta parte, pana cand devin maronii. Separat, prepara o crema de branza, amestecand bine branza proaspata, ardeiul, rosia si mararul tocate marunt, plus uleiul de masline. Cu 1 minut inainte de a scoate vinetele de pe gratar, pune pe fiecare felie de vanata cate o jumatate de lingurita din crema de branza pe care ai preparat-o in prealabil.

 

Frigarui de legume la gratar

Ingrediente:

300 g dovlecei

250 g ardei gras

250 g rosii

200 g ciuperci curatate

2 cepe

O vanata

O jumatate de ceasca de otet din vin rosu

4 linguri de ulei de masline

Condimente dupa gust: patrunjel, oregano, busuioc, usturoi granulat

Sare, piper

Preparare: Taie felii dovleceii, vanata si palarioarele de la ciuperci, iar restul legumelor taie-le cubulete. Pune toate legumele pe bete de frigaruie. Separat, amesteca intr-un bol otetul, uleiul si condimentele, apoi toarna aceasta compozitie peste frigaruile formate. Pune legumele astfel pregatite pe gratar timp de 6 minute, pana se rumenesc.

 

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu