Retete de dulciuri aromate, cu putine calorii
Cum toamna bate la usa, dorinta de a te rasfata cu o portie dintr-un desert savuros devine din ce in ce mai prezenta in viata ta, nu-i asa? Cedeaza acestei tentatii dulci din când in când, fara sa iti pui in pericol silueta!
20.08.2013
Timp estimat de citire:
1 minut, 47 secundeCrema cu ness si scortisoara
Aceasta crema cu putine calorii este usor de pregatit, chiar daca esti incepator in ale bucatariei, iar gustul reconfortant este perfect pentru un desert de toamna.
Calorii: 28/portie
Ingrediente:
2 lingurite de ness
3 linguri de indulcitor
2 albusuri batute spuma
O cana de lapte degresat
O lingurita esenta de rom
Scortisoara macinata, pentru ornat
Preparare: Amesteca bine toate ingredientele, in afara de scortisoara si imparte compozitia in patru recipiente mici, termorezistente. Incalzeste cuptorul la 140 de grade si pune recipientele la cuptor, pe o tava, timp de 10 minute. Lasa-le sa se raceasca si pune-le la frigider 3 ore, apoi serveste pudding-ul cu scortisoara presarata deasupra.
Para cu vin si condimente
Dulceata perelor, combinata cu savoarea vinului alb si a condimentelor, creeaza un desert delicios si sarac in calorii, ce va fi si pe gustul unor oaspeti pretentiosi.
Calorii: 112/portie
Ingrediente:
4 pere medii
2 cani de vin alb
1 baton de scotisoara
4 linguri de suc de portocale
2 lingurite de coaja de portocale razuita
Preparare: Intr-o cratita lata, amesteca si fierbe pentru 5 minute vinul, scortisoara, sucul si coaja de portocale. Taie fundul perelor astfel incât sa fie plat, apoi pune fructele in oala, pe foc mic. Intoarce-le la fiecare 5 minute, astfel incât sa se insiropeze pe toate partile. Dupa cel mult 20 de minute, scoate perele, pune-le pe un platou si toarna sosul deasupra.
Fulgi de mere cu vanilie
Rapid si sarac in calorii, acest desert te ajuta sa iti mentii meniul dietetic sub control si sa economisesti, intrucât merele, ingredientul principal, sunt in sezon si accesibile.
Calorii: 87/portie
Ingrediente:
5 mere mari
O lingura de indulcitor
O lingura de esenta de vanilie
Un praf de scortisoara
Preparare: Da merele pe razatoare, amesteca-le cu indulcitorul si esenta de vanilie si da-le la cuptor, la foc cât mai mic, pâna se coc. Presara scortisoara deasupra si consuma desertul cald sau rece, dupa gust.
Raluca Mateescu
Biscuiți cu fulgi de ovăz: rețete și secrete
16.05.2024