Reteta saptamanii: Lup de mare gatit la aburi aromatizati cu tartar de legume

Timp estimat de citire0 minute, 56 secunde

Vara aceasta, in fiecare saptamana, Slab sau Gras va ofera cate o reteta usoara si delicioasa. Cu ajutorul restaurantului Terra e Fuoco din Bucuresti va invitam intr-o calatorie prin bucataria italieneasca. Va vom prezenta retete mediteraneene pentru toate gusturile!

Retetea pe care v-o propunem saptamana aceasta este: Lup de mare gatit la aburi aromatizati cu tartar de legume. Lupul de mare este un peste foarte sanatos, asemanator cu somnul. Carnea lui este alba si usoara, perfecta pentru vara.

Ingrediente:

  • lup de mare 300-400 g
  • anason
  • sare, piper, ulei de masline
  • rosii chery
  • ceapa rosie
  • castraveti
  • mango
  • menta
  • patrunjel si peperoncino

Mod de preparare:

Lupul de mare se fileteaza, se da pielea jos, se taie in doua si se impleteste. Cand apa fierbe punem anasonul in apa, punem vaporiera deasupra apei si se pune pestele pentru 5 minute. Se gateste la aburi.

Tartarul de legume: se taie toate legumele, se adauga sucul de la lime, sare, piper, ulei de masline, se lasa la frigider pentru o zi si se serveste cu pestele.

Reteta oferita de restaurantul Terra e Fuoco, str. Ion Neculce nr.63, www.terraefuoco.ro, Facebook: Terra e Fuoco

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu