Relaxarea, varianta care ocoleste obezitatea

Timp estimat de citire1 minut, 15 secunde

Practicarea exercitiilor de relaxare si a tehnicilor de meditatie se dovedeste a fi o modalitate simpla si la indemana oricui de a tine la distanta kilogramele in plus. Mai exact, genul acesta de activitati poate reduce riscul de obezitate cu pana la 50%. Anuntul este facut de autorii Nutrinet-Santé, un recent studiu francez aparut in Jurnalul American de Medicina Preventiva.

Datorita beneficiilor demonstrate in ceea ce priveste echilibrarea emotionala, practicile Zen, precum yoga, sofrologia si meditatia, au fost deja preluate si incluse ca procedee distincte in cadrul mai multor directii terapeutice. Mai nou, aceste tehnici sunt recomandate si pentru controlul greutatii.

Echipa de Cercetare in Epidemiologie Nutritionala (EREN), un organism format din reprezentanti ai trei institute de cercetare, a investigat efectul exercitiilor de relaxare asupra statutului ponderal in cazul a peste 60.000 de persoane. An de an, intre 2009 si 2014, oamenii de stiinta au colectat de la toti acesti partipanti cate un set de date referitoare la: greutate, inaltime si alte masuratori antropometrice, dieta, activitate fizica, stil de viata, conditii socio-economice si stare de sanatate.

Meditatia, parte integranta a unui stil de viata sanatos

Rezultatele au relevat ca, in randul subiectilor care practicau cu regularitate exercitiile de relaxare, riscul de obezitate era injumatatit sau chiar mai mic, prin comparatie cu restul participantilor la studiu. Printre activitatile benefice s-au numarat meditatia, yoga, terapia de relaxare, Qi Gong, Tai Chi. Cercetatorii sunt de parere ca aceste practici au acest efect pozitiv intrucat contribuie la combaterea comportamentului alimentar compulsiv, prin influenta lor asupra stresului.

Sursa: www.femmeactuelle.fr

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate