Pui la cuptor si supa de broccoli cu branza
Pe timpul verii este indicat sa ne orientam catre mancaruri mai usoare, cu un continut caloric mai scazut si usor de preparat. Reteta de pui la cuptor si supa de broccoli este usor de preparat si are o multime de beneficii pentru organism - broccoli este sarac in calorii, branza este bogata in calciu, iar puiul este sarac in grasimi.
21.08.2017
Timp estimat de citire:
1 minut, 22 secundeChiar daca timpul de gatit este ceva mai lung, aproximativ o ora, timpul de preparare este foarte scurt – 10/15 minute. Un astfel de fel culinar contine aproximativ 300 de calorii.
Ingrediente:
- 1 ceasca de broccoli tocat
- 1 ceasca de pastarnac tocat
- ¾ ceasca de zeama de piept de pui (fara grasime)
- ¼ ceasca de branza cheddar (cu continut scazut de grasime)
- 1 lingura de migdale tocate
- 130 de grame de piept de pui
- 1 lingura de suc de lamaie
- Sare si piper, dupa gust
Metoda de preparare:
Primul pas este de a aburi broccoli-ul si patrunjelul. Ulterior se pun in blender impreuna cu branza cheddar si zeama de pui si se amesteca pana cand se obtine o pasta asemanatoare piureului. Se “stropeste” cu migdalele tocate.
Pieptul de pui se cresteaza din loc in loc si se asezoneaza cu suc de lamaie. Se adauga condimente dupa bunul plac si se lasa la cuptor aproximativ 45 de minute la foc potrivit.
Beneficii
- Asa cum spuneam mai sus, broccoli este un aliment sarac in calorii. De asemenea, broccoli este bogat in micronutrienti si contine o cantitate importanta de fibre care ajuta la reducerea colesterolului.
- O felie de branza cheddar contine doar 28 de calorii. Branza cheddar este bogata in acizi grasi Omega 3 si Omega 6 si este o sursa buna de vitamina A, calciu si fosfor.
Marius Vasilescu
Rețete de smoothie pentru mic dejun
27.09.2024