Prin stiinta impotriva diabetului!

Timp estimat de citire2 minute, 42 secunde

Sambata, 12 noiembrie 2011, incepand cu ora 10, in Sala de sedinte a Prefecturii Dolj, va avea loc Simpozionul stiintific „Actualitati si perspective in diagnosticul si tratamentul diabetului zaharat”. Manifestarea face parte din cadrul evenimentului Ziua Mondiala a Diabetului, care va fi marcata anul acesta la nivel national printr-o serie de actiuni desfasurate in perioada 12-14 noiembrie, la Craiova.

In Romania, diabetul afecteaza peste 1 milion de oameni, aproximativ 2800 de copii sunt bolnavi de diabet, dar si mai multi risca sa dezvolte aceasta afectiune din cauza stilului de viata nesanatos. Potrivit studiilor realizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, peste 60% din oamenii din intreaga lume duc o viata sedentara.

Simpozionul stiintific Actualitati si perspective in diagnosticul si tratamentul diabetului zaharat” isi propune sa prezinte cele mai recente informatii cu privire la aceasta boala cronica netransmisibila care afecteaza in prezent aproximativ 346 de milioane de oameni din intreaga lume.

Evenimentul doreste sa reunesca medici diabetologi, medici de familie, internisti, endocrinologi, nefrologi, cardiologi, oftalmologi, chirurgi si medici rezidenti, prilej de reamintire ca aceasta afectiune este o problema majora de sanatate publica si ca este foarte importanta  informarea cu privire la preventia diabetului si cunoasterea factorilor de risc.

Importanta si nivelul stiintific al manifestarii sunt date si de numele spekerilor prezenti la eveniment, dintre care amintim: prof.univ.dr. Nicolae Hancu – Presedinte de onoare Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, prof.univ.dr. Radu Lichiardopol – Presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, prof.univ.dr. Amorin Popa – Presedintele Comisiei de Diabet din cadrul Ministerului Sanatatii, prof.univ.dr. Constantin Ionescu Targoviste – Presedintele Asociatiei Medicale Romane, prof.univ.dr. Mariana Graur Sef Clinica de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice – Iasi, prof.univ.dr. Doina Catrinoiu – Sef Clinica de Diabet, Boli de Nutriție si Metabolism – Constanta, prof.univ.dr.Gabriela Radulian, UMF „Carol Davila”, Institutul „Nicolae Paulescu”, prof.univ.dr.Dinca Mihaela, UMF Craiova, conf.univ.dr. Cristian Serafinceanu – medic primar diabetolog Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice „N. Paulescu“, conf.univ.dr. Timar Romulus – Sef Clinica de Diabet, Boli Metabolice si Nutritie – Timisoara, conf.univ.dr. Magdalena Morosanu, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta „Sf. Apostol Andrei”, Galati, prof.univ.dr. Maria Mota – Presedinte ales Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Initiatorul evenimentului, prof.univ.dr. Maria Mota, Presedinte ales al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice a declarat ca: „Prin organizarea acestei manifestari stiintifice urmarim sa facem cunoscute medicilor angrenati in tratamentul diabetului cele mai noi informatii despre preventia, controlul si tratamentul acestei afectiuni, pentru ca lupta impotriva diabetului incepe odata cu stiinta”.

Initiatorii Zilei Mondiale a Diabetului din acest an sunt Asociatia Romana de Educatie in Diabet si Centrul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice Dolj. Partenerii stiintifici ai evenimentului sunt: Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice si Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. Pe plan local, manifestarea este sustinuta de catre Primaria Municipiului Craiova, Consiliul Local Municipal, Consiliul Judetean Dolj si Prefectura Județului Dolj in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova, Directia de Sanatate Publica Dolj si Spitalul Clinic Județean de Urgenta Craiova.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate