Prajitura cu ciocolata, dietetica si delicioasa

Timp estimat de citire1 minut, 59 secunde

Fie ca vrei sa slabesti sau te numeri printre persoanele carora medicul, din diverse motive, le-a recomandat sa evite consumul de dulciuri, aceasta reteta te va incanta nespus. Are un gust bogat si o consistenta mai mult decat placuta, iar vestea cu adevarat imbucuratoare este ca nu contine zahar si te „costa” putine calorii. In plus, se prepara foarte simplu, in doi timpi si trei miscari.

Un mic rasfat nevinovat… Acest termen pare sa fi fost inventat special pentru aceasta prajitura cu ciocolata. In ciuda aparentelor, nu e deloc o bomba calorica si nici nu da peste cap nivelul glicemiei. Pe scurt, este o modalitate excelenta de a-ti bucura papilele gustative, fara a-ti pune in pericol sanatatea sau silueta.

Timp total alocat: 25 minute

Preparare: 10 minute, Coacere: 15 minute

2 Portii (206 calorii)

Ingrediente necesare

  • 2 lingurite de unt
  • 45 g de fulgi de ciololata neagra
  • 1 ou mare
  • 1,5 lingurite de xylitol
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 1 lingurita de faina de ovaz
  • un praf de sare de mare
  • spray antiaderent, cu ulei

Mod de preparare

  1. Preincalzeste cuptorul la 190 C.
  2. Intr-un vas de sticla, pune ciocolata neagra si untul la cuptorul cu microunde, timp de 30 secunde. Amesteca, apoi incalzeste, crescand treapta termica la fiecare 10 secunde, pana cand compozitia se va topi complet. Alternativ, poti topi untul si ciocolata la bain-marie.
  3. Sparge oul in ciocolata topita si amesteca bine pana cand vei omogeniza compozitia. Adauga xylitolul, extractul de vanilie, faina de ovaz, un praf de sare si amesteca totul.
  4. Pregateste un vas termorezistent, pulverizandu-l cu spary-ul antiaderent. Toarna compozitia si da vasul la cuptor. Coace timp de 12-15 minute.

 

Daca vrei sa slabesti sau starea de sanatate nu-ti permite sa consumi zahar, Cofetarii Candy Cat iti pot pregati p un tort fara strop de zahar adaugat, din ingrediente 100% naturale si proaspete.

 

Focus pe ingredientele alese

Pentru a face un desert cat mai prietenos cu silueta, cauta un sortiment de ciocolata care are aproximativ 70% cacao sau foloseste chipsuri semi-dulci de ciocolata. Ciocolata neagra este mai bogata in fitonutrienti cu virtuti sanogene, benefici inclusiv pentru sanatatea inimii. In plus, contine mai putin zahar decat ciocolata cu lapte.

Daca nu te numeri printre persoanele care evita glutenul, poti folosi faina integrala in loc de faina de ovaz. De asemenea, daca vrei sa nu folosesti deloc faina de cereale, poti utiliza faina de migdale. Va conferi prajiturii o aroma de nuca, fara a-i schimba prea mult textura.

Natalia Talmacec

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu