Omleta greceasca
Te poti intoarce oricand cu gandul catre insorita Grecie gatind ceva delicios, specific mediteraneean. Am pregatit pentru tine un mic dejun sanatos, cu iz grecesc, bogat in vitamine si care iti va oferi energia necesara pentru inceputul zilei.
26.11.2018
Timp estimat de citire:
1 minut, 20 secundeIngrediente
- 3 oua
- 100 grame braza feta
- 100 grame spanac
- o legatura de marar
- Un praz
- Sare
- Piper
- Ulei de masline
Mod de preparare
Se adauga spanacul intr-o oala si se lasa la fiert. Cat timp spanacul se fierbe, mararul si prazul se taie marunt, iar oulele se bat intr-un castron.
Dupa ce s-a fiert spanacul se adauga intr-un bol impreuna cu ouale batute, mararul, prazul taiat si branza feta. Se adauga sare si piper dupa gust si apoi se amesteca continutul.
Se adauga compozitia intr-o tigaie stropita usor cu ulei de masline. Se lasa la foc pana cand aceasta capata o culoare aurie.
Beneficii
Spanacul este bogat in vitaminele B1, B2, B6, B9, C, E si K. Contine caroten, proteine, lipide, fier, precum si o substanta specifica, spinacina. Datorita faptului ca ajuta organismul de a elimina toxinele, spanacul este recomandat in orice moment. Totodata, spanacul ajuta la intarirea sistemului imunitar, la imbunatatirea vederii, la asigurarea unei presiuni sanatoase a sangelui sau la prevenirea cataractei ori a bolilor de inima.
Branza feta este bogata in vitaminele B2, A, B12, E, sodiu, fosfor, seleniu si are un indice glicemic scazut. Datorita continutului scazut de grasimi saturate, branza ajuta la reducerea colesterolului. O portie de branza feta (28 g) contine 74 de calorii, 6 g grasime, 1,2 g carbohidrati, 4 g proteine, 0,2 mg vitamina B2, 140 g calciu, 312 mg sodiu, 94 mg fosfor, 0,5 mg vitamina B12, 0,1 mg vitamina B6, 4,2 mg seleniu.
Marius Vasilescu
Pregătește fursecuri de Crăciun acasă. Rețete simple și rapide
09.12.2024